Finále je krásná věc, řekl po postupu plzeňský trenér Koubek

Finále je krásná věc, řekl po postupu plzeňský trenér Koubek

Viktoria Plzeň ve středečním zápase potvrdila roli favorita. Třetí tým prvoligové tabulky rozhodl o svém postupu přes Zlín do finále MOL Cupu už v úvodním dějství, a nakonec vyhrál 3:0.

Záložník Lukáš Červ skóroval poprvé v soutěžním zápase v plzeňském dresu: „Otevíralo se to přede mnou. Převzal jsem to někde na půlce a přemýšlel jsem, kam to vyhodím do strany. Najednou jsem byl u vápna a otevřelo se to i pro střelu před vápnem. Pak už to nemělo jiné řešení než vystřelit. Byl jsem z toho trochu překvapený. Večer jsem ležel v posteli a říkal jsem si, že zítra už to musím dát. Že už to prostě nemá kam uhnout. Takže jsem moc rád, že jsem konečně ten gól dal.“

„Postup byl náš jednoznačný cíl, nic jiného jsme si nebrali do hlavy. Na utkání jsme se vysoce koncentrovali. Předpokládali jsme, že soupeř bude hrát z hlubšího bloku, ze zajištěné obrany na brejky a bude čekat na standardky, při kterých má velmi nebezpečné vysoké hlavičkáře. Pokud rychle padne gól, soupeřova ulita i odhodlání to takhle odehrát se trochu bortí a utkání se otevře,“ nastínil k taktice plzeňský trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Po změně stran podruhé v utkání skóroval útočník Tomáš Chorý, který několikrát sahal i po hattricku. Asistenci u branky na 3:0 si připsal opět Červ. „Co se týče čísel, tak určitě nejpovedenější zápas ve Viktorce. Věřím, že některé zápasy, které nebyly jen o tom, abych měl čísla dopředu, byly ode mě poměrně dobré, co se týče celkové hry. Teď jsem to podepřel čísly,“ uvedl.

Ve finále poháru jeho tým 22. května přivítá aktuálního lídra ligové tabulky pražskou Spartu v Doosan Areně. „Jsem rád, že jsme se dostali do finále. Jsme na vlastním hřišti, to je výhoda. Finále je krásná věc,“ dodal trenér Koubek.