Finále MOL Cupu se odehraje ve středu 22. května

Finále MOL Cupu se odehraje ve středu 22. května

Finále MOL Cupu mezi Viktorií Plzeň a Spartou Praha se odehraje ve středu 22. května od 18:00, stanovil řídící orgán soutěže.

Jde o náhradní termín, protože celý původní program poháru se musel posunout kvůli vynucenému odložení čtvrtfinále mezi Jabloncem a Plzní (hustá mlha). Vedení FAČR a řídící komise musely zohlednit i danou termínovou listinu FORTUNA:LIGY a postupy Plzně v Evropské konferenční lize UEFA.

Hrát se bude na stadionu Viktorie Plzeň. Ta má totiž nižší pohárový koeficient než Sparta, což je dle rozpisu soutěže rozhodující parametr. Přímý přenos finálového zápasu odvysílá ČT sport.

Všechny podrobné informace o finále včetně počtu míst vyhrazených pro příznivce obou týmů či prodeje vstupenek se fanoušci dozvědí v příštím týdnu, kdy se zástupci FAČR setkají s oběma finalisty.

Vítěz poháru si zajistí postup do 3. předkola Evropské ligy UEFA ročníku 2024/25.

Sparta do finále MOL Cupu postoupila potřetí za sebou, ale v předchozích dvou ročnících neuspěla. Pokud by letos trofej získala, osamostatní se v čele tabulky nejúspěšnějších týmů soutěže v samostatné české historii.

Viktoria Plzeň se do finále dostala podruhé za poslední tři roky. Pohár ve své historii vyhrála v letech 2010 a 1971.