Opava si zaslouží respekt, ocenil sparťanský trenér Brian Priske po postupu

Opava si zaslouží respekt, ocenil sparťanský trenér Brian Priske po postupu

Sparťanští fotbalisté postoupili potřetí za sebou do finále MOL Cupu. Po výhře 2:0 v Opavě ocenil sparťanský trenér Brian Priske cestu druholigového soupeře pohárovým ročníkem.

"Nebylo to vůbec snadné, přestože jsme měli hodně procent držení míče. Je vždy složité, když musíte překonávat soupeře v hlubokém bloku. Abychom ten jejich blok rozhýbali, museli bychom dát brzy branku, což se nám ale nepovedlo. Přesto jsme odehráli utkání, ve kterém jsme si zasloužili vyhrát,“ popsal sparťanský trenér Brian Priske.

Letenské poslal do vedení gólem takzvaně do šatny těsně před koncem prvního poločasu Jan Kuchta. Pojišťovací branku pak ve druhém poločase přidal střídající Victor Olatunji.

"Bylo to další těžké pohárové utkání, jak už to v téhle soutěži bývá. Venku to nikdy nebývá lehké, přestože jsme hráli s druholigovým týmem. Opava si zaslouží velký respekt, že došla až do semifinále,“ ocenil Priske.

Pražský tým z Letné tedy kráčí do finále, které na rozdíl od předchozích dvou ročníků, bude chtít vyhrát. "Sparta je potřetí za sebou ve finále poháru a uděláme vše pro to, abychom to tentokrát zvládli," pravil trenér pražského celku na tiskové konferenci.

Obhájci titulu budou usilovat o rekordní osmý pohárový triumf v samostatné historii, čímž by se odpoutali od Slavie.