Do čtvrtfinále postoupily Sparta, Slavia, Plzeň i Dukla

Do čtvrtfinále postoupily Sparta, Slavia, Plzeň i Dukla

MOL Cup zná kompletní osmici čtvrtfinalistů. Sparta v malém pražském derby vyhrála na Bohemians, Dukla si poradila s Vyškovem, Liberec přetlačil Boleslav a Zlín slavil na hřišti Baníku Ostrava. Viktoria Plzeň nezaváhala v Olomouci a Jablonec porazil České Budějovice. Slavia v prodloužení přešla přes Hradec Králové.


Prvním postupujícím se stala Dukla. Ta v boji prvních dvou klubů F:NL porazila Vyškov 3:1. Hattrickem zazářil Buchvaldek.

Prvním postupujícím se stala Dukla. Ta v boji prvních dvou klubů F:NL porazila Vyškov 3:1. Hattrickem zazářil Buchvaldek.

Liberec využil domácího prostředí a postoupil do čtvrtfinále. V nastavení rozhodl Horský.

Zlín pod novým trenérem přešel přes Baník, kterému se poslední roky v MOL Cupu nedaří. O rozhodující branku se postaral Reiter.

Pražská Sparta zvládla třaskavé osmifinálové utkání s Bohemians, i když prohrávala. V 22. minutě Robert Hrubý zkušeně nacentroval z rohového kopu do vápna, kde se hlavičkou prosadil nejmladší hráč v sestavě Bohemians Adam Kadlec. Na začátku druhé půle však Sparta srovnala, střelcem byl mladý reprezentant lvíčat Václav Sejk, který si připsal první gól v A-týmu Sparty. Letenským postup stejně jako v 3. kole zařídil v 69. minutě Michal Ševčík.

Sigma Olomouc podlehla Plzni 1:3. V 7. minutě Sigmu poslal do vedení Breite, to však ze strany domácích bylo vše. Za Plzeň se trefil Cadu a dvakrát Šulc.

České Budějovice se snažily navázat na úspěch z minulého ročníku, kdy dokráčely až do semifinále, kde podlehly pražské Spartě. V cestě jim stál Jablonec, který měl co napravovat, jelikož minulý rok vypadl už v 3. kole. Jablonec se nenechal zaskočit, a i díky vlastní brance Matouše Nikla zvítězil 2:1.

Velvary doma nenavázaly na formu z ligy. Opavě podlehly 1:2. Výhru řídil Rataj.

Obhájce poháru Slavia dlouho nemohla najít recept, jak překonat hradeckého brankáře Adama Zadražila. Spoustu šancí měl reprezentační útočník Mojmír Chytil, který však nedokázal své pokusy proměnit ve vedení Pražanů. Utkání tak dospělo do prodloužení. Ve 109. minutě se trefil hlavou norský záložník Conrad Wallem a poslal Slavii do čtvrtfinále. Závěrečnou tečku přidal Mick van Buren.

MOL CUP - Osmifinále:

FK Dukla Praha – MFK Vyškov 3:1 (62., 71. a 74.(pen.) Buchvaldek - 38. Němeček)
FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav 1:0 (90+1. Horský)
FC Baník Ostrava – FC Zlín 0:1 (40. Reiter)
Bohemians Praha 1905 – AC Sparta Praha 1:2 (22. Kadlec - 52. Sejk, 69. Ševčík)
Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň 1:3 (7. Breite - 17. Cadu, 20. a 72. Šulc)
SK Dynamo České Budějovice – FK Jablonec 1:2 (41. Osmančík – 38. Kratochvíl (pen.), 58. Nikl (vl.)
TJ Slovan Velvary – SFC Opava 1:2 (56. Jakab - 43. a 83. Rataj)
FC Hradec Králové – SK Slavia Praha 0:2 (109. Wallem, 120+1. van Buren)