Vítěz MOL Cupu převezme zcela novou trofej!

Vítěz MOL Cupu převezme zcela novou trofej!

Tajenka o vítězi MOL Cupu 2015/2016 čeká na své rozluštění, jedno je však již nyní jisté Ať se bude ve středu v Teplicích radovat Mladá Boleslav či Jablonec, převezme nový vítěz české pohárové soutěže zbrusu novou trofej o jejíž vznik se postaralpan Milan Zdeněk. Přibližme si tedy, jak se nová trofej pro nejlepší tým MOL Cupu zrodila.

"Výrobě předchází v prvé řadě několik návrhů od designera, které projdou procesem schvalování. Poté se vybere vítězný návrh," nastínil počáteční fáze výrobce Milan Zdeněk, který se v minulosti podílel mimo jiné na výrobě trofeje pro ligového mistra.

Celá trofej se skládá ze tří částí. Spodní díl je vyroben kovotlačitelsky, střední část je pak vytvořena za pomoci technologie ztraceného vosku. Vrchní část, kterou tvoří míč - přesná koule rozdělená na pěti a šestiúhelníky, vzniká podobnou cestou.

"Je to výrobek, který člověk nedělá příliš často a vždy, když takový návrh přijde, člověka potěší, že se může té výroby zúčastnit. Je to nová a neokoukaná věc a moc se mi libí," uzavírá Milan Zdeněk.