Fotbalisté Řepiště si v poháru připsali premiérovou výhru

Fotbalisté Řepiště si v poháru připsali premiérovou výhru

Před domácím publikem vybojovali fotbalisté Řepiště v předkole Mol Cupu při svém premiérovém startu výhru 3:1 nad hostujícím Novým Jičínem. V dalším kole je tak prověří druholigový Prostějov.

Utkání otevřel svojí střelou z otočky ve 40. minutě Oldřich Byrtus. Navýšit vedení domácích mohl po odraženém míči z rohového kopu i Martin Skřehot. Novojičínské však zachránila tyčka.

Naopak podařenou akci Byrtuse s Veselým v 67. minutě už zastavit nedokázali. Hostující sice snížili po pokutovém kopu Tomáše Magdona na 1:2, první výhru v poháru Řepiště stvrdil v 83. minutě znovu Veselý.

„Škoda, že jsme po tom kontaktním gólu nechali jednoduše domácí tým rozhodnout a nedostali se k nějaké standardce ještě. Kluci do toho dali hodně, ale Řepiště byl kvalitní tým,“ litoval trenér hostů Pavel Kunc.

V dalším kole Mol Cupu tak nováček soutěže narazí na druholigový Prostějov. „Odehráli jsme skvělý zápas, bylo tam hodně šancí, které snad příště proměníme. Jsem rád, že přijede druholigový soupeř. Ale soustředíme se teď prvně na první divizní zápas,“ okomentoval trenér Řepiště Pavel Zavadil.


Kompletní přehled zápasů ročníku 2023/2024 najdete zde.