Začíná nový pohárový ročník

Začíná nový pohárový ročník

O uplynulém víkendu se společně s ligovými soutěžemi vrátil na české fotbalové trávníky MOL Cup. Sezonu 2023/2024 odstartovalo sedm duelů 1. předkola.

V úvodním střetnutí nového ročníku vyzvali fotbalisté Vratimova soupeře z Frenštátu pod Radhoštěm. Už brzy však bylo rozhodnuto. Do poločasové přestávky totiž hosté vstupovali s vedením 5:0. Vratimov se po pauze zvedl, ale po závěrečném hvizdu na výsledkové tabuli stále svítilo nepříznivé skóre 2:6. Hvězdou utkání byl třígólový Ondřej Pyclík, který se zároveň postaral o první branku sezony 2023/2024. Čekali jsme na ni 13 minut.

Sobota 22. července zároveň přinesla utkání mezi Jeseníkem a Olympií Bruntál. Ve vyrovnanějším souboji fanoušci čekali na první branku až do druhého poločasu, kdy se ve 48. minutě prosadil domácí Kysela. O necelých dvacet minut později navýšil skóre Cekuras a o dalším postupujícím tak bylo rozhodnuto.

Zbylých pět utkání 1. předkola bylo na programu v neděli. Postup si v něm zajistily například Čechovice, které přehrály Viktorii Přerov poměrem 3:0. O první branku, a zároveň doposud vůbec nejrychlejší, se v první minutě postaral Radim Muzikant. Nejvíce branek poté obstarali fotbalisté Petřvaldu na Moravě a Bílovce. V napínavém zápase nejprve vedli domácí, po změně stran však dokázal Bílovec reagovat hned třemi góly. Naději domácím dala rychlá odpověď Bernatského, ale definitivní tečku za postupem hostů nakonec udělal v nastaveném čase brankou z penalty Jan Jelen.  


Výsledky 1. předkola MOL Cupu

FC Vratimov 2:6 SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm
FK Jeseník 2:0 FC Slavoj Olympia Bruntál
TJ Sokol Čechovice 3:0 1.FC Viktorie Přerov
FK Petřvald na Moravě 2:4 FC Bílovec
FC Kostelec na Hané 4:1 1. HFK Olomouc
FC Kuřim 2:0 FC Velké Meziříčí
TJ Nová Ves u N. M. na Moravě 1:3 AFC Humpolec



Tradičních celorepublikových pohárových hodů se dočkáme už v blížícím se předkole, které startuje v pátek 28. července. Na programu je čtyřicet utkání.

Kompletní rozpis zápasů předkola najdete zde.