Sparta jede do Domažlic. Jak se jí daří ve 3. kole?

Sparta jede do Domažlic. Jak se jí daří ve 3. kole?

Vicemistři z Letné zavítají ve 3. kole do Domažlic. Utkání odvysílá 19. 10. v přímém přenosu ČT sport.

Stejně jako v letošním roce, začali Letenští minulý ročník také ve třetím kole. Jejich soupeřem byla druholigová Líšeň, která až do posledních kol hrála o postupovou baráž. V úvodu utkání měly oba týmy své gólové příležitosti, ovšem až ve 13. minutě otevřel střelecký účet Václav Drchal. Stejný hráč před přestávkou přidal druhou branku a na konečných 3:0 pro Spartu uzavřel v samotném závěru Martin Minčev.

O rok dříve opět nastoupila Sparta ve 3. kole v tréninkovém centru na Strahově proti Blansku. Tehdejší trenér Václav Kotal nechal odpočinou opory týmu a prostor dostali méně vytěžovaní hráči. Zápas se nesl ve znamení zmařených šancí, které vyvrcholily neproměněnou penaltou Libora Kozáka. Patnáct minut před koncem, ale překonal brankáře David Karlsson a náskok navýšil Filip Souček, pro něhož to byla premiérová trefa v rudém.

Před třemi lety pak Sparta postoupila ze třetího kola domácího poháru díky vítězství 2:1 na půdě Jihlavy. Skóre otevřel Kozák, ovšem domácí hned za minutu srovnali. O postupu nakonec až pár minut před vypršením základní hrací doby rozhodl střídající Martin Hašek.

Poslední prohra Sparty v této fázi poháru se datuje do sezony 2010/11. Sparta nastoupila už ve druhém kole a v něm zvítězila nejtěsnějším rozdílem nad divizním týmem SK Votice. V následující fázi jí v Sokolově hostil domácí Baník, kde po remíze 1:1 došlo na pokutové kopy. Ty lépe zvládli domácí v poměru 4:1, a tak mohla propuknout jejich postupová euforie. Naopak hráči jako Řepka, Matějovský nebo Vachoušek se s pohárem museli rozloučit.