Los třetího kola 23. září před kamerami ČT sport

Los třetího kola 23. září před kamerami ČT sport

Los 3. kola, do kterého se zapojí i čtveřice účastníků kvalifikace evropských pohárů a také vítěz ligové nadstavbové skupiny o umístění Mladá Boleslav, je na programu v pátek 23. září v 10:30.

Speciálním hostem bude ambasador aktuálního pohárového ročníku, rekordman v počtu reprezentačních gólů, bývalý útočník národního týmu Jan Koller.


Pravidla losu:

Ve 3. kole losuje Řídící orgán Poháru herní dvojice s tím, že kluby jsou rozděleny dokošů na kluby licenční (I. a II. liga) a nelicenční. Licenční kluby jsou dále rozděleny podle úrovně soutěže v probíhajícím ročníku a umístění v mistrovských soutěžích v předcházejícím ročníku, na „nasazené“ a „nenasazené“. Nelicenční kluby jsou vždy organizátorem utkání a losují se do herní dvojice proti licenčním klubům z koše „nasazení“. Zbývající licenční kluby jsou následně vylosovány do herních dvojic z koše „nasazení“ proti koši „nenasazení“. Organizátorem utkání je prvně vylosovaný klub bez ohledu na úroveň soutěže.

V případě, že bude celkový počet nelicenčních klubů ve 3. kole vyšší, než počet licenčních klubů, je organizátorem utkání prvně vylosovaný nelicenční klub, bez ohledu na úroveň soutěže. V případě, že koše licenčních klubů zůstanou prázdné, losují se dále herní dvojice z koše nelicenčních klubů.