Slovácko slaví historicky první zisk poháru

Slovácko slaví historicky první zisk poháru

Vůbec poprvé v historii získali fotbalisté Slovácka vítěznou trofej. Ve finále poháru zdolali svěřenci kouče Martina Svědíka pražskou Spartu, když o svém úspěchu rozhodli už v prvním poločase. Dvěma góly se na jejich výhře podílel obránce Petr Reinberk, z penalty otevíral skóre Václav Jurečka. Za hosty mírnil porážku Dávid Hancko.

Finále se mělo uskutečnit už před 14 dny, ale kvůli průtrži mračen a nezpůsobilému terénu bylo odloženo a odehrálo se až po víkendovém konci ligové sezony. Na stadionu Slovácka se hrálo proto, že bylo ke dni semifinále hůře postaveným týmem v tabulce koeficientů MOL Cupu za roky 2017 až 2021. Celek z Uherského Hradiště triumfoval v poháru na třetí pokus, naopak Sparta na osmé prvenství v soutěži nedosáhla.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 3:1 (3:1)

Branky: 33. a 43. Reinberk, 11. Jurečka z pen. - 42. Hancko. Rozhodčí: Szikszay - Nádvorník, Hájek - Klíma (video). ŽK: Petržela - Suchomel, Čvančara, Dočkal. Diváci: 7991 (vyprodáno).

Sestavy:

Slovácko: Nguyen - Reinberk (46. Tomič), Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Daníček, Havlík - Petržela (67. Holzer), Sadílek (90.+3 Šimko), Jurečka (85. Vecheta) - Cicilia. Trenér: Svědík.

Sparta: Heča - Suchomel (68. Minčev), Vitík, Hancko, Höjer (68. Dočkal) - Souček (46. Sáček), Ladislav Krejčí II - Pešek, Karabec (46. Haraslín), Hložek - Čvančara. Trenér: Horňák.