​​Slovácko je v semifinále, Olomouc porazilo na penalty

​​Slovácko je v semifinále, Olomouc porazilo na penalty

​​Fotbalisté Slovácka postoupili do semifinále MOL Cupu. Ve čtvrtfinále domácího poháru zvítězili v Olomouci 4:2 po penaltách, v normální hrací době ani v prodloužení gól nepadl. Obě moravská mužstva před rozstřelem neproměnila pokutový kop. Domácí Pablo González selhal v 87. minutě a hostující Vlastimil Daníček ve 104. minutě. Při penaltovém rozstřelu se vytáhl gólman Slovácka Filip Ngyuen, který zneškodnil pokusy Pavla Zifčáka a Kryštofa Daňka.

Sigma tak nevyužila šanci postoupit po dvou letech do pohárového semifinále, naopak Slovácko je mezi čtyřmi nejlepšími mužstvy MOL Cup poprvé po 13 letech.

Úvodní poločas nenabídl příliš pohledný fotbal, na obou týmech byla znát nerozehranost, z čehož pramenila řada drobných chyb v rozehrávce. Diváci tak mohli být napnuti pouze při velkém množství standardních situací.

Žádná z nich ale ke gólu nevedla, na straně Olomouce po jedné z nich střílel González do hradby těl ve slováckém dresu, hosté zahrozili brejkovou situací Holzera, s níž si ale poradil brankář Stejskal.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhém poločase, do náznaku šance se dostal hostující veterán Petržela, Slovácko zase vystrašil centr Navrátila, který zlikvidoval Ljovin, a o pár minut později Gonzálezova rána.

Španělský záložník mohl tři minuty před koncem základní hrací doby rozhodnout o postupu Hanáků, ale neproměnil pokutový kop po faulu Kalabišky na Daňka, protože Nguyen jeho střelu chytil.

Zápas dospěl do prodloužení. Ve 104. minutě zahrávali pokutový kop i hosté za to, že Greššák srazil Vechetu, ale ani zkušený Daníček nepřelstil olomouckého gólmana Stejskala, jenž jeho slabou střelu zlikvidoval.

Při penaltovém rozstřelu za Slovácko uspěli všichni čtyři exekutoři Daníček, Ljovin, Havlík i Vecheta, tíhu okamžiku naopak neunesli domácí Zifčák s Daňkem, kteří ztroskotali na Nguyenovi.

Čtvrtfinále MOL Cupu:

Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 0:0 po prodloužení, na penalty 2:4

Penaltu proměnili: Greššák, Vepřek - Daníček, Ljovin, Havlík, Vecheta. Penaltu neproměnili: Zifčák, Daněk (oba Olomouc). Rozhodčí: Černý - Paták, Horák - Hrubeš (video). ŽK: Greššák (Olomouc). Diváci: 612 (omezený počet).

Sestavy:

Olomouc: Stejskal - Chvátal, Jemelka, Poulolo, Zmrzlý (115. Vepřek) - Breite, Spáčil (70. Greššák) - Navrátil (91. Matoušek), Růsek (46. Daněk), González - Chytil (83. Zifčák). Trenér: Jílek.

Slovácko: Ngyuen - Tomič, Šimko, Daníček, Kalabiška (91. Juroška) - Havlík, Sadílek - Petržela (73. Vecheta), Kohút (62. Ljovin), Holzer (86. Divíšek) - Jurečka. Trenér: Svědík.