Změny v kádrech čtvrtfinalistů

Změny v kádrech čtvrtfinalistů

Další fáze MOL Cupu je takřka před námi, pojďme se podívat, jaké přesuny udály v kádrech čtvrtfinalistů. Za zmínku rozhodně stojí obě pražská “S”, ale také Jablonec, který přišel o dva útočníky.

Zajímavý příchod se z pohledu čtvrtfinálového souboje udál v Olomouci. Na Hanou se totiž vrací Jan Navrátil, který ještě před nedávnem hájil barvy Slovácka. Právě tyto dva celky se proti sobě postaví a pro jednatřicetiletého hráče to bude obzvlášť emotivní chvíle. Na Andrův stadion se z hostování v Pardubicích vrací také duo Sláma a Chytil.

Za zmínku rozhodně stojí i pohyby brankářů. Na hostování totiž míří jak Pavol Bajza, tak Vít Nemrava. Gólmanem číslo jedna bude tedy i nadále Filip Nguyen a záda mu bude krýt Tomáš Fryšták, který strávil většinu kariéry v Bohemce. Zatím jedinou posilou je Jakub Rezek, jenž strávil podzimní část na hostování u Votroků.

Petr Rada musí vyřešit otazník nad pozicí hrotového útočníka. Ze Střelnice totiž odešel Tomáš Čvančara s Martinem Doležalem. Nově příchozími jsou Jan Silný z druholigové Líšně a devatenáctiletý brankář Jakub Surovčík, ten přišel do klubu jako volný hráč.

Mladá Boleslav hlásí zatím jediný příchod. Ladislav Dufek se vrací z hostování v Pardubicích.

Do Hradce Králové zavítal začátkem roku Jakub Kučera, dříve hráč aktuálního lídra tabulky druhé ligy - Zbrojovky Brno. Rozloučit se naopak museli s Jakubem Rezkem, o kterém už byla řeč.

To klokani byli o poznání aktivnější. Za zmínku rozhodně stojí odchod Patrika Le Gianga do Pohronie nebo konec angažmá zkušeného Kamila Vacka. K týmu se naopak připojili Jevgenij Nazarov z Krasnodaru a Dominik Hašek, hráč MFK Chrudim, který přišel na hostování.

Sparta posílila zatím jen na jedné frontě, a to v útoku. Těsně před koncem roku opustil Letenské David Moberg Karlsson, následovalo hostování Václava Drchala v druholigových Drážďanech, ke kterému se později přidal i Andreas Vindheim, jenž zamířil do týmu Schalke. Dosud posledním hráčem, který opustil Letnou, byl David Lischka. Ten se upsal definitivně Baníku, kde již prožil úspěšný podzim.

Také obhájce trofeje ze Slavie přivítal v klubu nové tváře. Začněme příchodem Maksyma Talovjerova z Českých Budějovic. Právě tento hráč byl horkým zbožím a byla otázka času, kdo po něm sáhne. Zajímavý přestup se pak odehrál minulý pátek, kdy Slavia dotáhla příchod Yiru Sora z Ostravy, opačným směrem šel Ubong Ekpai v rámci půlročního hostování s opcí. Klub z Vršovic se ale zároveň musel rozloučit s Janem Kuchtou, kterého ulovil Lokomotiv Moskva.