Druhé kolo poháru je rozlosováno

Druhé kolo poháru je rozlosováno

V úterý proběhl v sídle Fotbalové asociace České republiky los 2. kola. Dvojice pro druhé kolo vylosoval krátce po poledni předseda VV FAČR Petr Fousek. Oficiálním hracím dnem 2. kola je středa 25. srpna.

Do druhého kola ještě nezasáhne pětice týmů reprezentujících český fotbal v evropských soutěžích, tedy Slavia, Sparta, Jablonec, Plzeň a Slovácko. Tyto kluby se zapojí až od kola třetího.

Trofej pro vítěze obhajuje pražská Slavia, která v květnovém finále porazila Viktorii Plzeň 1:0 a získala tak v sezóně 2020/2021 double. Slávisté ovládli i šesté finále poháru, které v samostatné historii hráli.

Kluby byly rozděleny do čtyř košů v rámci licenčních a nelicenčních klubů z Čech a Moravy. Licenční kluby na sebe v rámci 2. kola nemohly narazit.

„Je škoda, že začínáme negativním příkladem, ale charakterizoval bych to tak, že je to výjimka potvrzující pravidlo. Rasismus, který se objeví v nižší soutěži, není typický. Ponechal bych to disciplinární komisi na Moravě, ale víme i o problémech s rasismem na profesionální soutěži a fotbalová asociace se tomu chce věnovat,“ uvedl předseda FAČR Petr Fousek v přímém přenosu ČT sport i s ohledem na události, ke kterým došlo v rámci úvodního kola v utkání Slavičína s Frýdkem-Místkem.

„Myslím, že jménem nás všech můžu říct, že si přejeme, aby se nám vyhýbala pandemie a budeme mít možnost odehrát všechny zápasy tak, jak jsou naplánované a budou u toho i diváci,“ prohlásil Fousek.

Prvoligové Pardubice si zahrají s Hostouní, Liberec pojede do Zbuzan a Budějovice zavítají do Sedlčan. Druholigová Vlašim, která v prvním kole vyhrála 11:0 v Berouně, bude hrát v Domažlicích.

Na svého soupeře pro druhé kolo si musí počkat Loko Vltavín a Valašské Meziříčí. Zápasy TJ Velké Hamry - FK Ústí nad Labem a FC Vratimov - 1.SK Prostějov se hrají ve středu 18. srpna od 17 a 18 hodin.

"Věřím, že si všichni následující kolo užijeme, protože los nabídl spoustu zajímavých dvojic," dodal Petr Fousek na závěr přenosu z losu 2. kola pohárové soutěže.

Všechna utkání 2. kola najdete zde