Do čtvrtfinále postupují Teplice, Liberec a Slavia

Do čtvrtfinále postupují Teplice, Liberec a Slavia

Pražská Slavia i severočeské duo Liberec a Teplice jsou dalšími třemi účastníky čtvrtfinále MOL Cupu. Slavia rozstřílela Karlovy Vary, Liberec udolal Budějovice a Teplice zdolaly Brno.

Liberec hrál s Budějovicemi v polovině února v lize 0:0 a také dnes zápas dlouho směřoval k bezgólové remíze. Jihočeši museli o pauze vystřídat zraněného brankáře Vorla, kterému ostrým zákrokem prošlápl koleno Nečas. Domácí křídelník mohl být rád, že dostal jen žlutou kartu.

Severočechům pomohl po změně stran příchod obvyklých členů základní sestavy a právě po spolupráci dvou střídajících hráčů rozhodli. Mosquerův přízemní pas prošel až na zadní tyč, kde zavěsil pod břevno Pešek a poslal finalistu MOL Cupu z minulé sezony do čtvrtfinále. Liberec si mezi nejlepší osmičkou poháru zahraje posedmé za sebou.

V Teplicích komplikoval hru oběma týmům bojujícím v lize o záchranu mimořádně těžký terén, který připomínal spíše oraniště. Po vyrovnané první půli začali po změně stran aktivněji domácí a v 59. minutě střelou zpoza vápna s pomocí tyče otevřel skóre Srb Vukadinovič.

V 71. minutě sám před brankářem Šustrem nezaváhal Kodad a připsal si první soutěžní gól v teplickém A-týmu. Severočeši poprvé na jaře vyhráli soutěžní zápas a po dvou letech prošli do čtvrtfinále poháru.

Už v úterý si jako první zajistila účast mezi nejlepší osmičkou MOL Cupu Plzeň po vítězství 3:1 nad Hradcem Králové. Úředním termínem osmifinále je dnešek, čtyři zápasy se ale odehrají až v příštích týdnech.

Slavia hrála na domácím hřišti s třetiligovými Karlovy Vary a o svém vítězství rozhodla během prvního poločasu, který skončil rozdílem pěti branek. Na čtyřech z nich měl podíl osmnáctiletý Denis Višinský. Český mládežnický reprezentant, naposledy nastoupil v dresu U17 v roce 2020, nejprve zařídil penaltu, poté sám gól dal a u dalších dvou si připsal asistenci.

Višinský přidal druhý gól v zápase v 58. minutě. V té době zvyšoval již na 8:2. Konečné skóre zápasu nakonec zní 10:3, když si nejprve hosté dali devátý gól sami a desátý gól Slavie, a svůj čtvrtý v zápase, dal Stanislav Tecl. Pražská Slavia tak bez problémů postoupila do čtvrtfinále.

Osmifinále MOL Cupu:

FK Teplice - FC Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)

Branky: 59. Vukadinovič, 71. Kodad. Rozhodčí: Pechanec - Vaňkát, Volf.

FC Slovan Liberec - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

Branka: 89. Pešek. Rozhodčí: Klíma - Vodrážka, Melichar.

SK Slavia Praha - FC Slavia Karlovy Vary 10:3 (6:1)

Branky: 34., 38., 45.+1 a 86. Tecl, 26. a 50. Lingr, 24. a 58. Višinský, 3. Traoré z pen., 65. vlastní Brabec - 42. vlastní Masopust, 53. Tůma, 84. Fencl. Rozhodčí: Petřík - Váňa, Hurych.

Program osmifinále:

  • Úterý 2. března: Plzeň - Hradec Králové 3:1.
  • Středa 3. března: Teplice - Brno 2:0, Liberec - České Budějovice 1:0, Slavia Praha - Karlovy Vary 10:3.
  • Úterý 9. března: 16:00 Bohemians Praha 1905 - Olomouc.
  • Středa 17. března: 16:30 Sparta Praha - Ostrava.
  • Pátek 26. března: 14:30 Mladá Boleslav - Slovácko.
  • Sobota 27. března: 14:00 Vlašim - Jablonec.