Los osmifinále: Souboj dvou Slavií, obhájce trofeje si na soupeře počká

Los osmifinále: Souboj dvou Slavií, obhájce trofeje si na soupeře počká

Dva zápasy třetího kola nás sice ještě čekají, v pondělí ale už proběhl los osmifinálových dvojic. Plzeň zamíří na půdu Hradce Králové, Slavia vyzve karlovarskou Slavii a Sparta si na svého soupeře ještě musí počkat.

Oficiálním hracím dnem 4. kola MOL Cupu je středa 3. března, hraje se na jeden vítězný zápas. Pondělní los, provedený generálním sekretářem FAČR Janem Paulym, k sobě svedl zajímavé dvojice.

Znovu se utkají Liberec s Českými Budějovicemi a Bohemians 1905 s Olomoucí, které se poměřily v rámci FORTUNA:LIGY o uplynulém víkendu a v obou případech s bezbrankovou remízou.

Teplice v duelu mužstev, hrajících o záchranu v nejvyšší soutěži, narazí na Brno a Mladá Boleslav, další celek z chvostu FORTUNA:LIGY, naopak přivítá ve velké formě rozjeté Slovácko. Druholigový Hradec Králové se může těšit na Viktorii Plzeň.

Pokud by Baník vyřadil Třinec, vypraví se k pohárové bitvě na půdu Sparty stejně jako v loňské čtvrtfinálové fázi, v níž Pražané zvítězili vysoko 5:0. Slavia v roli vysokého favorita doma hostí Karlovy Vary, které však ve 3. kole překvapily jednoznačným vítězstvím 3:0 nad ligovou Opavou.

Složení osmifinálových dvojic

FC Sellier & Bellot Vlašim - FK Jablonec/SK Líšeň
FK Teplice - FC Zbrojovka Brno
FC Slovan Liberec - SK Dynamo České Budějovice
FK Mladá Boleslav - 1.FC Slovácko
AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava/FK Fotbal Třinec
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc
FC Hradec Králové - FC Viktoria Plzeň
SK Slavia Praha - FC Slavia Karlovy Vary