Oba středeční favorité postupují

Oba středeční favorité postupují

Prvoligoví zástupci, Sigma Olomouc a Viktoria Plzeň, vyzvaly v dohrávkách 3. kola soupeře z třetí nejvyšší soutěže. Dle předpokladů svá utkání oba favorité zvládli a mohou se tak těšit na osmifinálové boje.

Pro Sigmu začalo utkání s Domažlicemi dle plánu, když ji v 15. minutě poslal do vedení Hála. Avšak už v 21. minutě bylo po gólu Hrubého vyrovnáno. Do konce prvního poločasu už žádná další branka nepadla, což mohlo v týmu domácích budit určitou nejistotu. Po změně stran však domácí díky gólům Látala a Nešpora utkání překlopili na svou stranu. Největší šanci hostů na zvrat nevyužil v 76. minutě Egon Vůch, když nedokázal překonat brankáře Macíka z pokutového kopu. I přes ne příliš jistý výkon tak olomoučtí dokázali zvítězit dvougólovým rozdílem.

Plzeňská Viktoria naopak držela zápas proti Přepeřím pevně v rukou od začátku až do konce. Do šaten šla s pětigólovým náskokem po dvou trefách Buchy a brankách Kalvacha, Beauguela a Matějky. V druhém poločase se k dvougólovému Buchovi přidali i Beauguel s Matějkou a završili tak stav utkání na konečných 7:0. 

Výsledky zápasů 3. kola naleznete zde.