Sparta udolala Blansko 2:0 a je v osmifinále, Karviná končí

Sparta udolala Blansko 2:0 a je v osmifinále, Karviná končí

Obhájci trofeje ve třetím kole MOL Cupu na Strahově udolali nováčka druhé ligy Blansko 2:0. Po tříbrankových výhrách postupují také Teplice a Bohemians. Naopak hráči Karviné nepotvrdili roli favorita a v domácím prostředí nestačili na Vlašim.

Lídři nejvyšší soutěže se během úvodního poločasu v kombinované sestavě hledali a Blansko pustili do velkých šancí. Hosté je však nevyužili. Po změně stran sparťané přidali. Nejprve Souček hlavičkoval o zem do břevna, poté napálil tyč Minčev a po faulu na bulharského útočníka mohl skóre otevřít Kozák, ale z penalty zamířil opět jen do tyče.

Pražany v 74. minutě uklidnil švédský náhradník Karlsson a po náběhu za obranu poprvé překonal gólmana Halousku. Blansko už se na odpověď nevzmohlo. Tři minuty před koncem po Trávníkově přihrávce zvýšil nepokrytý Souček a připsal si premiérový soutěžní gól za Spartu.

Karviná napodobila Pardubice a Zlín a stala se třetím týmem nejvyšší soutěže, pro který letošní ročník končí. Nad její síly byla Vlašim, která do 50. minuty vedla o tři branky. Domácí na tuto situaci nedokázali vhodně zareagovat a prohráli jednoznačným výsledkem 1:3.

Další účastníci FORTUNA:LIGY Teplice a Bohemians své zápasy zvládli. Obě mužstva na hřištích papírově slabších soupeřů dokázala vstřelit tři branky. Klokani navíc s Táborskem udrželi čisté konto. Severočeši v Chlumci nad Cidlinou inkasovali jednou po trefě Tomáše Bastina, který zakončil pohárový ročník s třemi vstřelenými brankami.

Kompletní výsledky 3. kola naleznete zde.