Další kluby jdou do 3. kola bez boje

Další kluby jdou do 3. kola bez boje

Hned pětice celků z druhé ligy postupuje do dalšího kola, jelikož jejich soupeři se rozhodli nepodstoupit testy na koronavirus. Hradec Králové, Chrudim, Dukla Praha, Líšeň a Prostějov si tak určitě zahrají 3. kolo poháru. V průběhu pátku se k nim pak ze stejného důvodu přidalo Táborsko, Třinec, Příbram, Opava a Chlumec nad Cidlinou.

Divizní kluby z Rýmařova, Slavičína a Hranic tuto situaci prožily minulý měsíc, kdy se rozhodly odstoupit, jelikož pro amatérské týmy je povinnost podstoupit testy v případě, že se utkají s klubem ze dvou nejvyšších soutěží. Fotbalová asociace ČR sice z poloviny finančně přispívá, nicméně kluby se této záležitosti podrobovat nemusejí. Pakliže se tak rozhodnout, musejí informovat vedení soutěže nejpozději 48 hodin před výkopem. Utkání je poté kontumováno ve prospěch soupeře a kluby se vyhnou jakýmkoli sankcím.

Ve druhém kole nejprve skončily týmy Olympie Březová, Motorlet Praha, Aritma Praha, SC Znojmo a Velké Meziříčí, následně se k nim přidaly Povltavská fotbalová akademie, Český Brod, Kroměříž, Loko Vltavín a Hlučín. Utkání Slavia Karlovy Vary a Slavoj Vyšehrad je zatím odloženo.