FAČR pomůže amatérským klubům v MOL Cupu s testy na COVID-19

FAČR pomůže amatérským klubům v MOL Cupu s testy na COVID-19

​VV FAČR schválil, v rámci novelizace Soutěžního a Disciplinárního řádu FAČR, povinnost amatérských klubů testovat se na COVID-19 před zápasy domácího poháru s týmy z F:L a F:NL. Protože si FAČR zároveň uvědomuje obtížnou ekonomickou situaci většiny klubů výkonnostního fotbalu, rozhodla se jim v tomto směru nabídnout finanční pomoc.

„Od začátku koronavirové pandemie je prioritou FAČR především zdraví hráčů a v tomto směru myslí asociace i na ochranu zdraví českých zástupců v pohárové Evropě. Z tohoto důvodu tedy vnímáme toto testování amatérských klubů jako naprostou nezbytnost,“ říká předseda VV FAČR Martin Malík.

Nesplní-li členský klub FAČR před pohárovým zápasem se soupeřem z F:L nebo F:NL zmíněnou povinnost, musí o tom informovat ve lhůtě 48 hodin před začátkem utkání řídící orgán soutěže a utkání bude následně kontumováno ve prospěch družstva profesionálních soutěží bez uložení peněžité pokuty.

Vzhledem k aktuální situaci, chce FAČR pomoci klubům se zmíněným testováním i v otázce finančního plnění, které může být pro některé amatérské subjekty extrémně náročné.

„FAČR poskytne všem amatérským klubům, kterých se testování bude týkat, maximální součinnost v otázce spolupráce s certifikovanou laboratoří. Zároveň je asociace, a to i v aktuálně těžké ekonomické situaci, připravena hradit padesát procent veškerých nákladů na testování,“ dodává směrem k amatérským klubům Martin Malík.