MOL Cup směřuje do finále, v Plzni se o trofej hrát asi nebude

MOL Cup směřuje do finále, v Plzni se o trofej hrát asi nebude

Ve středečních čtvrtfinálových zápasech MOL Cupu si postup zajistili hladce Viktoria Plzeň, Sparta Praha i Sigma Olomouc a po penaltovém rozstřelu stejně tak Slovan Liberec. Už zítra určí legendární trenér Ladislav Škorpil, který dokázal dovést čtyři své kluby do pohárového finále, semifinálové dvojice. Vyvrcholení jubilejního šedesátého ročníku národního poháru se blíží.

Zatímco v minulých letech bývaly problémy s určením místa finálového duelu, tentokráte je vše jasné. Postarala se o to úprava rozpisu soutěže z 15. srpna 2019, konkrétně článku 18 odst. 7g, ve kterém se mimo jiné píše: „V případě, že se účastní účastníci finále Poháru FAČR stejné mistrovské soutěže, bude vybrán stadion toho z účastníků, který je ke dni oficiálního hracího termínu semifinále Poháru FAČR v pořadí družstev v takové mistrovské soutěži na nižší pozici.“

Vzhledem k tomu, že semifinálové kvarteto je z jedné soutěže, bude rozhodující postavení v tabulce po 29. kole, které je na programu 18. dubna. Termín semifinále je stanoven na 22. dubna. Z postavení kvarteta semifinalistů v tabulce a s ohledem na třináctibodový náskok Viktorie je jasné, že by muselo dojít k absolutnímu selhání Plzně, aby ji předstihl alespoň jeden z konkurentů. Což prakticky znamená, že finále jubilejního ročníku na západě Čech nebude. Pravděpodobnost, že se bude hrát finále v Liberci, v Olomouci nebo na Spartě je přibližně stejná a bude pochopitelně záležet na tom, který z klubů se skutečně do finále dostane i na tom, jak si povede v následujících šesti ligových kolech.

Los semifinále proběhne zítra, tedy v pátek 6. března od 12 hodin v sídle FAČR a bude vysílán přímým přenosem na ČT SPORT. Termínem semifinálových zápasů je 22. duben 2020, o vítěznou trofej se bude hrát 20. května.