Slovácko udolalo Žižkov a doplnilo čtvrtfinalisty MOL Cupu

Slovácko udolalo Žižkov a doplnilo čtvrtfinalisty MOL Cupu

Fotbalisté Slovácka se stali posledním čtvrtfinalistou domácího poháru MOL Cupu. V osmifinále udolali druholigový Žižkov 3:1 až po prodloužení, přestože hráli od 56. minuty přesilovku po vyloučení hostujícího Igora Súkenníka.

Celek z Uherského Hradiště v lize zažívá povedený podzim a po polovině základní části nečekaně figuruje na pátém místě tabulky, v pohárovém duelu s účastníkem nižší soutěže se ale dlouho trápil. Domácí se prosadili až v 71. minutě, kdy v přesilovce skóroval po dvou minutách na trávníku střídající Pavel Dvořák, který po doléčení zranění nastoupil za A-tým poprvé v sezoně.

Žižkov dokázal i v oslabení srovnat zásluhou Marka Opluštila a zápas dotáhl až do prodloužení. V něm už domácímu tlaku neodolal a dvakrát inkasoval. Trefili se Ondřej Šašinka a Tomáš Vasiljev.

Už minulý týden mezi nejlepší osmičku poháru postoupily Plzeň, Sparta Praha, Mladá Boleslav, Olomouc, Jablonec, Liberec a Ostrava, která vyřadila obhájce trofeje Slavii. Los jarního čtvrtfinále se uskuteční ve čtvrtek v Praze.

1. FC Slovácko - Viktoria Žižkov 3:1 po prodl. (1:1, 0:0)

Branky: 71. Dvořák, 96. Šašinka, 114. Vasiljev - 75. Opluštil. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný. ČK: 56. Súkenník (Žižkov).