Dva úterní zápasy odstartovaly osmifinálovou fázi

Dva úterní zápasy odstartovaly osmifinálovou fázi

První osmifinálová utkání letošního pohárového ročníku obstaraly tři celky z nejvyšší soutěže doplněné o pražskou Duklu. V úvodním zápase od 16 hodin se v Opavě představil Jablonec, v jehož sestavě se objevily téměř všechny opory nastupující ve FORTUNA:LIZE. O hodinu později začalo druhé úterní utkání v Olomouci, kam zavítala již zmíněná Dukla. Ta se jako jeden ze dvou druholigových zástupců chtěla poprat o postup do jarní části.

Utkání mezi Opavou a Jabloncem nabídlo mnoho zajímavých situací především ze strany domácích včetně neuznaného gólu v úvodních minutách. Žádná z šancí v základní hrací době ale neskončila gólem. Proměnit některou ze svých příležitostí nedokázal ani Jablonec a tak následovalo prodloužení. V něm se nejdříve do vedení dostali hosté zásluhou střídajícího Jana Chramosty, ale srovnat mohl zkraje druhé části přidané třicetiminutovky Šulc. Talentovaný záložník však dokázal hlavou trefit jen břevno. Naděje domácích na návrat do utkání definitivně zničil svým druhým gólem v utkání chvíli před koncem Jan Chramosta. Po zimní přestávce tak v poháru bude pokračovat klub ze severu Čech.

Druhý zápas, ve kterém Sigma vyzvala druholigovou Duklu byl ve výsledky o poznání jednoznačnější. V 17. minutě poslal domácí do vedení Houska a chvíli před odchodem do šaten zvýšil vedení favorita Pilař. Olomoučtí svou dobrou produktivitu v tomto utkání potvrdili i po změně stran. V rozmezí pěti minut přidali domácí dvě branky a o postupujícím bylo rozhodnuto. V 63. minutě rozvlnil podruhé v zápase sít záložník Václav Pilař, kterého v minutě 67. napodobil Jakub Yunis. Pražané tak odjíždějí z Olomouce bez vstřelené branky a s letošním ročníkem poháru se loučí.

Kompletní osmifinálové výsledky naleznete zde.