2. kolo MOL Cupu: Baník zajíždí na hřiště Lanžhotu

2. kolo MOL Cupu: Baník zajíždí na hřiště Lanžhotu

Ve druhém kole MOL Cupu se k 43 postupujícím z předchozí fáze připojilo i jedenáct klubů z nejvyšší soutěže. Úřadující finalista, Baník Ostrava, zajíždí na hřiště Sokolu Lanžhot. Na svého soupeře si ještě musí počkat Benešov a také prvoligové Slovácko, v úterý se totiž ještě dohrávají dva duely 1. kola. Oficiálním hracím termínem 2. kola je středa 28. srpna.

Řídící orgán soutěže zároveň rozhodl o následujících změnách. Od ročníku 2019/20 bude při losování osmifinále (4. kolo) a čtvrtfinále upuštěno od nasazování. V této fázi soutěže budou dvojice losovány z jednoho koše. Doma hraje první vylosovaný bez ohledu na soutěž, ve které působí. V semifinále už tento způsob existoval.

Pro účely konání finále MOL Cupu bude řídícím orgánem vybrán stadion toho z účastníků finále, který se svým nejúspěšnějším družstvem v kategorii mužů účastní nižší mistrovské soutěže.

V případě, že se účastní finále MOL Cupu týmy stejné mistrovské soutěže, bude vybrán stadion toho z účastníků, který je ke dni oficiálního hracího termínu semifinále poháru v pořadí družstev v takové mistrovské soutěži na nižší pozici. V případě, že takto určený stadion nesplňuje bezpečnostní kritéria, sehraje se utkání na stadionu druhého účastníka finále. V případě, že ani jeden ze stadionů účastníků finále nebude splňovat bezpečnostní kritéria, rozhodne řídící orgán soutěže ad hoc.

Los 2. kola MOL Cupu najdete zde.