Čtyři góly Chorého zařídily Plzni postup do osmifinále

Čtyři góly Chorého zařídily Plzni postup do osmifinále

Fotbalisté Plzně ve třetím kole MOL Cupu zvítězili na hřišti třetiligového Vyškova 5:1 a postoupili do osmifinále. Čtyři góly vstřelil Tomáš Chorý, za úřadujícího mistra se jednou trefil i další útočník Jakub Řezníček.

Plzeňští nastoupili v domácím poháru v netradiční základní sestavě a rozestavení se třemi stopery. Poprvé v sezoně za A-tým hráli obránce Hájek a záložník Bucha, který přišel v létě z pražské Slavie.

Favorité otevřeli skóre už v páté minutě, kdy Chorý potrestal nepovedený odkop brankáře Sovy. Za dvacet minut si vysoký plzeňský útočník pohrál s vyškovskou obranou a zvýšil na 2:0. Na konci první půle Chorý dokonal hattrick po přihrávce Petržely, jenž předtím ještě připravil třetí branku pro Řezníčka.

Rozjetý Chorý se ve 49. minutě po individuální akci a kličce gólmanovi prosadil počtvrté. O chvíli později snížil Vintr po chybě plzeňské obrany.

Západočeši venku uspěli po sérii tří soutěžních porážek, během níž prohráli se Slavií (0:4), Jabloncem (0:3) a s AS Řím v Lize mistrů (0:5).

MFK Vyškov - Viktoria Plzeň 1:5 (0:4)

Branky: 55. Vintr - 5., 24., 45. a 49. Chorý, 28. Řezníček.
Rozhodčí: Vojkovský - Batík, Dohnálek.

Sestava Plzně: Hruška - Pernica, Hubník, Hájek - Petržela (67. Ekpai), Procházka, Bucha, Havel - Čermák - Chorý, Řezníček. Trenér: Vrba.

Foto: fcviktoria.cz