Ve středečním programu MOL Cupu postoupily všechny prvoligové týmy

Ve středečním programu MOL Cupu postoupily všechny prvoligové týmy

Všechny čtyři prvoligové týmy zvládly v dnešních zápasech 2. kola domácího fotbalového poháru MOL Cupu proti soupeřům z nižších soutěží roli favorita a postoupily. Nejvíce práce měla Mladá Boleslavi, která vyhrála na půdě třetiligového Převýšova těsně 2:1. Teplice rozstřílely Admiru Praha 6:0, Karviná zvítězila v Líšni 4:0 a Bohemians 1905 v Dobrovici 3:0.

Teplice si částečně spravily chuť po třech ligových nezdarech za sebou a na půdě divizní Admiry si zastřílely. Severočeši dali v každém z poločasů po třech gólech, dvakrát se trefil Hora.

Karviná, která se o víkendu v lize dočkala prvního vítězství v sezoně, nasadila na půdě třetiligového lídra Líšně hráče širšího kádru, přesto jasně zvítězila. Favorit přečkal v úvodu několik šancí brněnského klubu včetně tyčky a pak v rozmezí čtyř minut udeřili Ramírez a slovenská posila Krivák, který dal první branku v novém angažmá. Ramírez se po pauze prosadil znovu a skóre uzavřel Suchan.

Také Mladá Boleslav nechala řadu hráčů odpočívat, a proto měla s posledním celkem třetí ligy Převýšovem práci. O postupu favorita rozhodl během úvodní půlhodiny dvěma brankami navrátilec do sestavy Mareš, který dal brzký gól a pak proměnil penaltu. Mezitím domácí Koubek srovnal na průběžných 1:1.

Do sestavy Bohemians se po zranění vrátil veterán Jindřišek a jeho celek měl proti třetiligové Dobrovici utkání pevně pod kontrolou. Skóre otevřel ve 24. minutě Nečas, pět minut před přestávkou proměnil penaltu Juliš a v závěru se trefil Záviška, který navázal na svou branku při ligové remíze 1:1 se Spartou.

Největším překvapením dnešního programu bylo vyřazení Hradce Králové. Jeden ze spolufavoritů druhé ligy prohrál 1:2 na půdě třetiligové Olympie Radotín, klubu, který v minulosti působil rovněž v Hradci Králové.

Druhé kolo poháru pokračuje dohrávkami příští týden, nejlepších pět celků minulého ligového ročníku pak vstoupí do MOL Cupu až ve 3. kole.

2. kolo MOL Cupu:

Dobrovice - Bohemians Praha 1905 0:3 (0:2)

Branky: 24. Nečas, 40. Juliš z pen., 84. Záviška.

Sestava Bohemians: Fryšták - Bartek, Krch, Šmíd, Schumacher - Záviška, Jindřišek (46. Bederka), F. Hašek, Vodháněl (61. Martin Hašek ml.) - Nečas, Juliš (61. Hilál). Trenér: Martin Hašek st.

Admira Praha - FK Teplice 0:6 (0:3)

Branky: 52. a 81. Hora, 29. Moulis, 30. Žitný, 45.+1 Jeřábek, 46. Červenka.

Sestava Teplic: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Hošek, Krob - Král, Kučera (57. Trubač) - Moulis (60. Hyčka), Hora, Žitný (64. Shejbal) - Červenka. Trenér: Šmejkal.

Převýšov - FK Mladá Boleslav 1:2 (1:2)

Branky: 16. Koubek - 6. a 29. z pen. Mareš.

Sestava M. Boleslavi: Kamenár - Pauschek, Hůlka, Král, Křapka - Hubínek - Přikryl, Mareš (67. Ladra), Valenta (81. Provazník), Novák (78. Takács) - Diviš. Trenér: Weber.

Líšeň - MFK Karviná 0:4 (0:2)

Branky: 28. a 48. Ramírez, 32. Krivák, 59. Suchan.

Sestava Karviné: Pastornický - Galuška, Krivák, Dramé, Letič (73. Tusjak) - Smrž, Kocsis - Guba (82. Holzer), Suchan, Ba Loua (60. Lingr) - Ramírez. Trenér: Nádvorník.

Další výsledky:

Litoměřicko - České Budějovice 0:2 (0:1), Ústí nad Orlicí - Žižkov 0:1 (0:1), Dvůr Králové - Vlašim 0:2 (0:1), Olympia Radotín - Hradec Králové 2:1 (1:0), Brozany - Chrudim 1:2 (0:0), Benátky nad Jizerou - Pardubice 0:2 (0:1), Hostouň - Vltavín 1:5 (0:3), Slavičín - Znojmo 3:3 po prodl. (2:2, 2:2), pen. 5:4, Polná - Hranice 2:1 (0:1).

FOTO: fkteplice.cz, fkmb.cz