Opava nedala Frýdku-Místku šanci, Baník Ostrava se na postup nadřel

Opava nedala Frýdku-Místku šanci, Baník Ostrava se na postup nadřel

Fotbalisté Opavy postoupili do třetího kola domácího poháru. Nováček nejvyšší soutěže v MOL Cupu deklasoval Frýdek-Místek na jeho hřišti 5:0 i díky hattricku Tomáše Smoly a zaznamenal premiérovou soutěžní výhru v sezoně. Více práce s třetiligovým soupeřem měl Baník Ostrava, který zvítězil v Uničově 2:0 až góly ve druhém poločase.

Opavští, kteří v šesti ligových kolech získali jediný bod, o triumfu rozhodli už v prvním poločase. Smola otevřel skóre v 15. minutě tečovanou střelou a za pět minut zvýšil dorážkou po Kayambově břevně. Do přestávky se ještě prosadil Jursa ranou mezi nohama brankáře Muchy.

Favorit dominoval i po změně stran. Čtvrtý gól přidal v 66. minutě Kayamba ze samostatného úniku a těsně před koncem konžský záložník připravil další branku pro Smolu, jenž střelou k tyči zkompletoval hattrick.

Rozjetý Baník v první lize vyhrál pět z úvodních šesti zápasů a patří mu třetí místo v tabulce, ale na hřišti Uničova se dlouho trápil. Odpor domácích zlomil až po hodině hry hlavičkující Fleišman, další náhradník Diop v 77. minutě přidal pojistku z malého vápna. Ostravský tým také několikrát podržel brankář Budinský.

Výsledky zápasů 2. kola

TJ Jiskra Domažlice - FC MAS Táborsko 1:2

MFK Frýdek-Místek - SFC Opava 0:5

SK Uničov - FC Baník Ostrava 0:2

TJ Slovan Velvary - FK Baník Sokolov 0:1

FC Dolní Benešov - FC Vysočina Jihlava 2:5


FOTO: mfkfm.cz