Cesta k Superpoháru: Koho vyřadila Slavia a koho Slovan?

Cesta k Superpoháru: Koho vyřadila Slavia a koho Slovan?

Už 29. června proběhne na slavných Pasienkách česko-slovenský Superpohár, který proti sobě svede týmy Slavie a Slovanu Bratislava. Jaká cesta soutěží obě mužstva provázela?

SK Slavia Praha (5 zápasů = skóre 15:3)

Jako nůž máslem prošli minulou pohárovou sezonou hráči Slavie, kteří vyhráli každý zápas a dokonce vždy minimálně o dva góly. Na rozdíl od Slovanu ale museli absolvovat o tři utkání méně.

Začali hladkým triumfem nad Třincem (5:1), pak skolili Jihlavu (3:1), Liberec a Mladou Boleslav (2:0). Náhle se tak objevili až ve finále, v němž se střetli s rozjetým Jabloncem. Ten byl v lize nejlepším týmem jara, i tak ale červeno-bílým podlehl 1:3.

Slavia tak po 16 letech vystoupala až na pohárový vrchol a teď touží získat také Superpohár, jenž loni opanoval soubor Zlína.


ŠK Slovan Bratislava (8 zápasů = 20:8)

To cesta Slovanu až k Superpoháru byla o poznání strnitější. A to už jen proto, že parta z Bratislavy musela na své poutě odstranit o dva soupeře víc. Po povinných výhrách nad Novými Zámky (2:0) a Malacky (5:1) následovalo vítězství nad Myjavou (1:0) a postup přes Nitru (3:1), ve čtvrtfinále pak druhý tým nejvyšší slovenské soutěže přestřílel Liptovský Mikuláš (4:3).

Ta nejtěžší zkouška tak přišla až v semifinále, kde Slovan narazil na Trnavu, tedy úřadujícího mistra Slovenska. Po dvou remízách 1:1 musely o postupu rozhodnout až penalty, které do finále katapultovaly právě Slovan.

Vyvrcholení poháru pak nabídla finálová bitva s Ružomberokem, jenž klubu Ivana Kmotríka podlehl 1:3. Slovan si tím zajistil čtvrtý triumf v poháru za posledních osm let!