Ostrava v premiéře pod Páníkem prohrála v poháru v Boleslavi

Ostrava v premiéře pod Páníkem prohrála v poháru v Boleslavi

Fotbalisté Ostravy prohráli ve čtvrtfinále domácího poháru v Mladé Boleslavi po penaltách 4:5, nevyšla jim tak soutěžní premiéra pod trenérem Bohumilem Páníkem. V normální hrací době i po prodloužení skončil zápas 1:1. Domácí od osmé minuty hráli bez vyloučeného Golgola Mebrahtua a od 62. minuty prohrávali po trefě Roberta Hrubého. Za tři minuty ale srovnal Tomáš Přikryl a v 73. minutě šli i hosté do deseti po červené kartě gólmana Viktora Budinského. V penaltovém rozstřelu zaváhal pouze Tomáš Poznar.

Páník udělal při své premiéře na lavičce posledního týmu ligy hned šest změn oproti prohranému zápasu v Jablonci, po němž skončil kouč Radim Kučera. Poprvé po zranění ze zimní přípravy nastoupil za Ostravu její kapitán Baroš. V domácí sestavě chybělo několik opor a trenér Weber dal už od začátku šanci mladíkům Ladrovi, Kateřiňákovi a Chalušovi.

Ráz utkání určila už osmá minuta. Mebrahtu před rozehráním útočné standardky atakoval Filla a rozhodčí Machálek mu rovnou udělil červenou kartu. Baník se ale celou první půli v přesilovce trápil a vytvořil si jedinou větší šanci v 27. minutě, kdy Hlinka pálil nad. Ještě do poločasu potkala domácí další komplikace, z trávníku musel zraněný Matějovský.

I po návratu z kabin Boleslav navzdory oslabení působila nebezpečněji. Ladra ani Jánoš však brankáře Budinského nepřekonali a Baník trestal. Po centru se odrazil míč k Hrubému a ten střelou k tyči otevřel skóre.

Vedení však poslednímu celku ligy vydrželo jen necelé čtyři minuty. Ladra vysunul kolmicí střídajícího Přikryla, který z poměrně těžké pozice srovnal. Vzápětí se Boleslav marně dožadovala penalty.

V 73. minutě střídající Jirásek krátce po příchodu na hřiště trefil brankovou konstrukci a po protiútoku šli do deseti i Slezané. Gólman Budinský fauloval před vápnem Přikryla a sudí ho vyloučil. Šest minut před koncem mohli domácí otočit stav, střelu aktivního Přikryla však vyrazil náhradní brankář Baníku Laštůvka a Křapkův gól pro ofsajd neplatil.

V prodloužení se hrálo opatrně, a tak přišly na řadu penalty. Prvních devět exekutorů nezaváhalo, ale poté Polaček vystihl Poznarovu střelu a Boleslav mohla slavit čtvrtý postup do semifinále domácího poháru za sebou.

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 1:1 (1:1, 0:0), na penalty 5:4

Branky: 65. Přikryl - 62. Hrubý. Penalty proměnili: Kateřiňák, Přikryl, Valenta, Chaluš, Hubínek - Procházka, Fillo, De Azevedo, Jirásek. Neproměnil: Poznar. Rozhodčí: Machálek - Melichar, Petřík. ŽK: Jánoš - Procházka, Hlinka, Diop. ČK: 73. Budinský - 8. Mebrahtu. Diváci: 1021.

Sestavy:

M. Boleslav: Polaček - Pauschek, Takács, Chaluš, Křapka - Jánoš - Ladra (84. Valenta), Matějovský (42. Hubínek), Kateřiňák, Konaté (64. Přikryl) - Mebrahtu. Trenér: Weber.

Ostrava: Budinský - Breda, Procházka, Azackij, Fleišman - Hlinka (72. Jirásek) - Fillo, Hrubý, Diop (75. Laštůvka), De Azevedo - Baroš (59. Poznar). Trenér: Páník.