Konečně výhra! Zlín zvítězil v Hradci Králové a je v semifinále

Konečně výhra! Zlín zvítězil v Hradci Králové a je v semifinále

Fotbalisté Zlína postoupili do semifinále MOL Cupu a nadále mohou snít o obhajobě triumfu v české pohárové soutěži. Ve středečním čtvrtfinále zvítězili 2:0 na hřišti druholigového Hradce Králové po gólech Miloše Kopečného a Daniela Holzera a napravili tak nepovedený vstup do jarní části ligy. Navíc poprvé uspěli pod novým trenérem Vlastimilem Petrželou. Dalšího soupeře jim určí čtvrteční los.

Petržela po třech ligových porážkách zamíchal sestavou a dal šanci stoperu Bijiminemu, útočníkovi Vyhnalovi či Vukadinovičovi.

První ale zahrozil Hradec, když ve čtvrté minutě nastřelil tyč Zorvan. Po dvaceti minutách ale začali hosté tlačit a dostali se k několika závarům. Největší šanci měl Vyhnal, ale brankáře Vízka nepřekonal.

Skóre se měnilo až v 52. minutě, kdy Bartošákův centr našel Kopečného a ten velmi dobře zakončil. Krátce nato mohl srovnat Funda, ale v dobré pozici nezvládl zpracování. Neuspěli ani střídající Vlkanova a Šípek. Naopak v závěru pečetil postup zlínský Holzer, který se prosadil střelou na vzdálenější tyč.

FC Hradec Králové - FC FASTAV Zlín 0:2 (0:0)

Branky: 52. Kopečný, 87. Holzer.
Rozhodčí:
Houdek - Hrabovský, Kotalík.
ŽK: Kvída - Bartošák.

Sestavy:

Hradec Králové: Vízek - Černý (90. Súkenník), Kvída, Čech, Urma - Pajer, Zorvan, Schwarz (68. Šípek) - Martan, Funda (63. Vlkanova) - Pázler. Trenér: Havlíček.

Zlín: Zlámal - Kopečný, Bijimine, Gajič, Bartošák - Ekpai (46. Mehanovič), Jiráček, Hronek, Holzer - Vukadinovič (89. Džafič) - Vyhnal (71. Železník). Trenér: Petržela.