Čtvrtfinálové zápasy v Hradci a v Mladé Boleslavi byly odloženy

Čtvrtfinálové zápasy v Hradci a v Mladé Boleslavi byly odloženy

Aktualizováno - Oba středeční zápasy čtvrtfinále domácího poháru byly odloženy. Utkání v Hradci Králové z důvodu nezpůsobilé hrací plochy, duel na půdě Mladé Boleslavi z důvodu špatných klimatických podmínek. Náhradní termíny obou zápasů budou upřesněny.

Při pondělní kontrole stavu hrací plochy Malšovického stadionu delegát FAČR neuznal hrací plochu způsobilou pro čtvrtfinále domácího poháru mezi FC Hradec Králové a FC Fastav Zlín. 

O den později pak byl odložen i druhý středeční duel mezi Mladou Boleslaví a Ostravou, který odložila Sportovně technická komise ŘKČ z důvodu špatných klimatických podmínek. O náhradním termínu budou oba celky a fotbalová asociace jednat.

"Přestože umělé vytápění přírodního trávníku fotbalové arény máme zapnuté od příjezdu našeho mužstva z kyperského soustředění, to znamená od počátku února, tak současný stav hrací plochy je ve stavu, že vzhledem k udržení jeho budoucí kvality a také kvůli zdraví hráčů je rozumné pohárové utkání odložit. A to na dobu, kdy budou klimatické podmínky příznivější,"řekl v tiskové zprávě manažer komunikace boleslavského klubu Jiří Koros.

Velké mrazy trápí Česko už od minulého týdne. Přesto se přes víkend a v pondělí odehrálo všech osm ligových zápasů. Jelikož však mrazy nepolevily, hrací plochy postupně zamrzají a nepomáhá ani vytápěcí systém, který nemůže být zapnutý na vyšší teploty, jelikož by hrozilo poškození trávníku. Správce areálu v Mladé Boleslavi Jan Pechanec dnes na hrací ploše naměřil teplotu -14,5 stupně Celsia.

Foto: www.fchk.cz