Los čtvrtfinále: Obhájci trofeje se představí v Hradci, Slavia narazí na Liberec

Los čtvrtfinále: Obhájci trofeje se představí v Hradci, Slavia narazí na Liberec

V úterý se v sídle FAČR losovali soupeři pro čtvrtfinále domácího poháru. O los se postaral trenér ženské fotbalové reprezentace Karel Rada a Tomáš Lux, ředitel retailu společnosti Mol. Hracím termínem čtvrtfinále je středa 28. února 2018.

Úřadující ligoví šampioni z Edenu se ve čtvrtfinále střetnou s Libercem. Slavia vstoupila do MOL cupu ve třetím kole a postupně si poradila s Třincem (5:1) a Jihlavou (3:1). Svěřenci Jindřicha Trpišovského se mezi osm nejlepších celků soutěže probojovali přes divizní Dobříš (3:0), třetiligový Hodonín (4:0 po prodloužení) a Karvinou (5:3 po prodloužení).

Fotbalisté Mladé Boleslavi se utkají s Ostravou. Svěřenci Dušana Uhrina mladšího porazili ve třetím kole druholigovou Příbram (3:0) a v následném osmifinále vyřadili třetiligové Domažlice (4:2). Svěřenci Radima Kučery se do čtvrtfinále probojovali přes dvojici třetiligových soupeřů Hulín (5:0) a Valašské Meziříčí (6:0) a překvapivě i přes pražskou Spartu (2:2; 4:2 po penaltách).

Los přisoudil hráčům Jablonce Slovácko. Severočeši vstoupili do poháru už ve druhém kole, kdy v městském derby porazili Jiskru Mšeno (4:1). Ve třetím kole vyřadili druholigový Žižkov (2:1) a v osmifinále i prvoligového nováčka z Olomouce (4:3). Cesta Slovácka do čtvrtfinále vedla přes Ústí nad Orlicí (1:1; 5:4 po penaltách), Ústí nad Labem (2:0) a Plzeň (3:2 po prodloužení).

Obhájci pohárového triumfu z loňského ročníku se o postup do semifinále utkají s Hradcem Králové. Zlín ve třetím kole vyhrál v Písku (2:0), v osmifinále vyřadil druholigovou Vlašim (1:1, 5:3 po penaltách). Jediný zástupce Fortuna národní ligy v této fázi poháru vstoupil do MOL cupu hned v prvním kole a postupně vyřadil Červený Kostelec (7:1), který hraje krajský přebor, následně divizní Velvary (1:0), třetiligový 1. HFK Olomouc (8:1) a Teplice (3:2).


Čtvrtfinále MOL Cupu:

SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec
FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava
FC Hradec Králové - FC Fastav Zlín
FK Jablonec - 1.FC Slovácko