Souboj o poslední čtvrtfinálové místo: Plzeň bez reprezentantů vyzve Slovácko

Souboj o poslední čtvrtfinálové místo: Plzeň bez reprezentantů vyzve Slovácko

Fotbalisty Plzně v pátek od 18 hodin čeká dohrávka osmifinále domácího poháru MOL Cupu proti Slovácku. Suverénní lídr nejvyšší soutěže bude na svém stadionu postrádat české a slovenské reprezentanty. Příležitost tak dostanou i hráči, které trenér Pavel Vrba nevyužívá úplně pravidelně.

S národními A-týmy jsou nejlepší týmový střelec Michael Krmenčík, záložník Jan Kopic, brankář Matúš Kozáčik a záložník Patrik Hrošovský. Chybět bude i obránce Radim Řezník, který měl také jet na přípravný turnaj do Kataru, ale na poslední chvíli ho vyřadilo zranění.

Páteční soupeři mají v první lize zcela rozdílnou formu. Zatímco Plzeň vyhrála všech 13 kol v sezoně a vede o 13 bodů před druhou Olomoucí, Slovácko už deset zápasů čeká na vítězství a na 13. místě tabulky má jen bodový náskok na sestupové pásmo.

"Určitě nás nečeká lehký soupeř, i když na tom není v lize úplně nejlépe. Slovácko přijede namotivované, je to jiná soutěž," řekl pro web Viktorie záložník Aleš Čermák. "Pohár je specifický. Slovácko možná také bude šetřit hráče na ligu, která je pro ně důležitá. Hlavně to ale bude o tom, jak k tomu oba týmy přistoupí. Věřím, že zápas zvládneme a postoupíme dál," uvedl útočník Jakub Řezníček.

Plzeňští fotbalisté v tomto ročníku hráli MOL Cup pouze jednou - v říjnovém třetím kole vyřadili Opavu po domácí výhře 4:1. Slovácko do osmifinále postoupilo přes Ústí nad Orlicí (2:1 po prodloužení) a Ústí nad Labem (2:0).

Západočeši se Slováckem od května 2006 neprohráli v 18 ligových duelech. Po pohárovém osmifinále se mužstva znovu potkají hned příští sobotu, kdy se Plzeň v Uherském Hradišti přestaví v rámci 14. kola nejvyšší soutěže.