Mým snem je finále poháru, říká Trpišovský před Karvinou

Mým snem je finále poháru, říká Trpišovský před Karvinou

V lize se vezou na vítězné vlně, kterou chtějí za každou cenu potvrdit i v MOL Cupu. Rozjeté fotbalisty Slovanu Liberec čeká ve středu důležité osmifinále českého poháru proti houževnaté Karviné, jež o víkendu předvedla solidní výkon v duelu se suverénní Plzní. Nejen o největších zbraních Slezanů promluvil před utkáním trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Dokázali ukončit rekordní sérii ambiciózní Slavie, o týden později deklasovali v Podještědském derby Jablonec. Hráči Liberce jsou teď zkrátka v kurzu. Všechny jejich vavříny z poslední doby budou ale zakaleny, pokud nedokáží v českém poháru odklidit z cesty nevyzpytatelnou Karvinou.

„MOL Cupu přikládáme velkou vážnost. Bojujeme na dvou frontách a na rovinu říkám, že obě pro nás mají stejný strategický význam. Pro podzimní část sezony jsme si ostatně dali dva hlavní cíle. A to ukočírovat mladé mužstvo tak, aby nemělo problémy v lize a zároveň s ním být stále ve hře o triumf v českém poháru. K tomu potřebujeme udělat ve středu další krok, tedy vyřadit doma Karvinou," konstatoval kouč Slovanu Jindřich Trpišovský.

Jeho chuť po výrazném úspěchu v domácím poháru je skoro hmatatelná. A to z celkem jasného důvodu. „Já i celý realizační tým máme obrovskou motivaci už jen proto, že se pod mým vedením Liberci nikdy nepodařilo překročit práh čtvrtfinále. I z toho důvodu se v této sezoně chceme dostat co nejdál a přiznám se, že mým snem je finále. Pro postup přes Karvinou tak uděláme maximum,“ uvedl progresivní lodivod.

Zároveň si však dobře uvědomuje, že soupeř nedá kůži lacino. V čem vidí její největší přednosti? „I když tomu postavení v ligové tabulce příliš neodpovídá, podle mě je Karviná velmi silná v útočné fázi. Každý zápas si vypracuje několik slibných šancí, jen má trochu problém s jejich proměňováním," všiml si Trpišovský. 

„Moc se mi ale líbí útočník Tomáš Wágner, který teď prožívá takovou malou fotbalovou renesanci a pro svůj tým je nesmírně platný. Stejně jako Lukáš Budínský, jenž umí zakončit oběma nohama. Na tyhle dva si musíme dát velký pozor. Stejně jako na standardní situace, které jsou velkou zbraní soupeře," doplnil obdivovatel Němce Jürgena Kloppa.

Poznatky, jak na Karvinou, čerpal i z jejího pátečního souboje s Plzní. Favorizovaná Viktoria vyhrála 3:1, domácí však zanechali hodně slušný dojem.  „Velkým varování pro nás je, že Karviná dokázala dostat Plzeň pod tlak. Dokonce jí dala hned dva góly, byť sudí uznal pouze jeden. Za žádnou cenu ji ale nemůžeme podcenit," zdůraznil Trpišovský.

Že by tak do zápasu postavil náhradníky, nepřichází v úvahu. „Páteř týmu zůstane stejná jako pro ligu, z preventivních důvodů ale do utkání půjdou jen stoprocentně zdraví hráči. Po derby s Jabloncem jsme trochu polámaní, na což musím reagovat. Šanci dostanou tři až čtyři hráči, kteří jsou na hraně sestavy," prozradil Trpišovský s tím, že v základu by se poprvé po návratu ze Sparty měl ukázat Lukáš Vácha.

FOTO: ČTK, fcslovanliberec.cz