V MOL Cupu máme ty nejvyšší ambice, vyhlásil Šilhavý po postupu

V MOL Cupu máme ty nejvyšší ambice, vyhlásil Šilhavý po postupu

Fotbalistům Slavie se na rozdíl od jejich rivala z Letné podařilo splnit úkol a postoupit do čtvrtfinále domácího poháru, i oni se však v utkání na půdě Jihlavy dost nadřeli. Po první půli dokonce prohrávali, díky třem gólům během sedmi minut zápas ale otočili. K obratu zavelel zadák Michal Frydrych, jehož nepovedený centr se k údivu všech stočil až do sítě brankáře Mateje Rakovana.

Slavia se díky tomuto kurióznímu momentu vrátila zpět do zápasu a zaskočené domácí pak dvěma rychlými zásahy dorazila. "Byl to nepovedený centr. Byl bych blázen, kdybych řekl, že jsem to takhle chtěl. Chtěl jsem to nastřelit před bránu, míč mi trošku sjel po nártu a zapadl se štěstím na zadní tyč," citují Frydrycha webové stránky klubu.

On sám dobře věděl, že hra Pražanů v první půli rozhodně nebyla ideální. Byť se v její sestavě objevili fotbalisté jako Danny, Miroslav Stoch, Jakub Jugas nebo Tomáš Necid, do vedení šli překvapivě domácí, kteří působili hladovějším dojmem. "Trenér nám o přestávce řekl, že to není optimální, že to je hodně špatný. Řekl, že musíme zabrat," přiznal Frydrych. 

"Začátek nám trochu utekl, domácí nás zaskočili. Chtěli jsme úvod utkání zvládnout a jít do vedení. To se ale povedlo Jihlavě, navíc tam měla ještě dvě situace, kdy jsme tu museli zachraňovat a trochu jsme si koledovali," konstatoval Šilhavý, jehož tým ztratil v minulém ligovém kole famózní sérii neporazitelnosti a na první Plzeň ztrácí už propastných 11 bodů.

Kdyby na to slávisté "navázali" vypadnutím z MOL Cupu, byl by to velký průšvih. Nic takového ale nakonec nedopustili. "Každý zápas po porážce je nepříjemný, protože by se to vždycky mělo zvrátit na naši stranu. Jsem rád, že se nám to povedlo. Každopádně to byl těžký zápas," prohlásil Frydrych. 

"Hlavně že jsme postoupili a zvládli to jako tým. Pro nás je to hodně důležité vítězství. Kdybychom vypadli, pohár se bude hrát zase až příští rok. Navíc když se liga vyvíjí v náš neprospěch, je pohárová cesta o to více ceněná. V MOL Cupu máme ty nejvyšší ambice!" zdůraznil Šilhavý, jehož družinu teď v lize čeká horká půda Slovácka. 

FOTO: slavia.cz