Třetí kolo poháru navštívilo přes 25 tisíc fanoušků

Třetí kolo poháru navštívilo přes 25 tisíc fanoušků

Třetí kolo domácího poháru, které nese jméno MOL Cup, navštívilo 25 485 fanoušků, což je nejvyšší počet za poslední roky. Nejvíce jich dorazilo na utkání Valašského Meziříčí s ostravským Baníkem. Jak vypadaly návštěvy na zápasech 3. kola?

Nejvíce fanoušků navštívilo souboj třetiligového Valašského Meziříčí s ligovou Ostravou. Vysoké vítězství Baníku v poměru 6:0 sledovalo 4 290 diváků. A ve svém rodném městě se trefil také bývalý reprezentant Milan Baroš. 

„Zpátky na Valašsku, dlouho jsem tu nehrál. Naposledy to bylo snad někdy v žácích. Už to bude dvacet třicet let, bylo to buď v dresu Rožnova, nebo Vigantic,“ zavzpomínal na začátky své hráčské kariéry.

O tři stovky fanoušků méně si v Edenu nenechalo ujít souboj Slavie s druholigovým Třincem. Hosté sice po prvním poločase vedli 1:0, sešívaní ovšem ve druhé půli zápas otočili pěti góly.

„Ve všech soutěžích, které hrajeme, chceme vítězit. Nerozděloval bych je. Jsem rád, že jsme to zvládli, byť jsme trochu prospali první poločas,“ říkal Jaroslav Šilhavý.

Doosan Areně vítězství plzeňských fotbalistů nad druholigovou Opavou. Svěřenci Pavla Vrby oplatili svému soupeři loňskou porážku a po výhře 4:1 si zajistili postup do další fáze poháru.

„Opava byla zejména ve druhém poločase velmi nebezpečná, což dokázala vstřeleným gólem. Kdyby nám za stavu 2:1 přidali další branku, nemuselo to pro nás dopadnout pozitivně. Naštěstí jsme snad dvě minuty nato vstřelili branku na tři jedna a v závěru ještě zvýšili, čímž jsme si zajistili postup do dalšího kola,“ pochvaloval si po utkání Pavel Vrba.“

Přes tři tisíce fanoušků dorazilo také do Znojma, které na domácí půdě přivítalo pražskou Spartu. A z postupu do osmifinále se radovali Pražané, kterým stačila k postupu jediná vstřelená branka, o kterou se postaral Bogdan Vatajelu.

„Pohár je pro Spartu velmi důležitý. Ztratili jsme Evropu a víme, že přes domácí pohár se přímo postupuje do Evropské ligy. Víme, jak velký úspěch udělal tímto způsobem na jaře Zlín. Takže v něm chceme také bojovat až do konce,“ prohlásil sparťanský trenér Andrea Stramaccioni. 


Návštěvy 3. kola MOL Cupu:

Valašské Meziříčí - Baník Ostrava 4 290
Slavia - Třinec 3 968
Viktoria Plzeň - Opava 3 883
Znojmo - Sparta 3 100
Bohemians 1905 - Vlašim 1 703
Písek - Zlín 1 150
Mladá Boleslav - Příbram 1 135
Domažlice - Dukla Praha 1 021
Táborsko - Teplice 957
Jablonec - Žižkov 817
Hodonín - Liberec 800
Jihlava - Sokolov 630
Ústí nad Labem - Slovácko 626
Kroměříž - Karviná 618
Živanice - Olomouc 564
HFK Olomouc - Hradec Králové 223