​Los osmifinále: Sparta přivítá Baník, Olomouc se utká s Jabloncem

​Los osmifinále: Sparta přivítá Baník, Olomouc se utká s Jabloncem

Ve středeční poledne se v Praze konal los osmifinále domácího poháru. Dvojice soupeřů losoval nejlepší střelec v historii domácího poháru Horst Siegl a Josef Sládek, ředitel velkoobchodu společnosti MOL. Oficiální hrací termín je 25. října. Slavia se představí na hřišti Jihlavy, Plzeň přivítá doma Slovácko a Sparta se před kamerami České televize utká s Ostravou.

Jako první vylosoval Siegl fotbalisty Plzně. Aktuální lídr tuzemské nejvyšší soutěže a vítěz domácího poháru z roku 2010 přivítá v domácím prostředí Slovácko, dvojnásobného finalistu MOL cupu. "S losem jsme spokojeni, protože hrajeme doma," řekl sportovní ředitel Viktorie František Mysliveček.

Liberec, coby vítěz poháru z roku 2000 a 2015, se v osmifinále utká s Karvinou, která zatím na výraznější úspěch v této soutěži čeká. Svěřenci Jozefa Webera dokráčeli v poháru nejdál do čtvrtfinále.

Fotbalisté Jihlavy si v historii poháru zahráli jedno semifinále. Středeční los jim přisoudil trojnásobného vítěze poháru z roku 1997, 1999 a 2002 – pražskou Slavii. Postoupí hráči z Vysočiny přes úřadující ligové šampiony?

Hráči Domažlic se počtvrté v historii probojovali do osmifinále. A po pražské Dukle je v poháru čeká Mladá Boleslav, dvojnásobný vítěz z roku 2011 a 2016. Poradí si zástupce ČFL s dalším prvoligistou?

Teplice, coby dvojnásobní vítězové MOL cupu z roku 2003 a 2009, se v osmifinále střetnou s druholigovým Hradcem Králové. Aktuálně osmý celek Fortuna národní ligy si připsal vítězství v domácím poháru v roce 1995 a v letošním ročníku nastřílel v úvodních kolech nejvíc gólů ze všech týmů. Jak na to Teplice zareagují?

Poprvé v historii poháru se Vlašim probojovala do osmifinále. A po vyřazení Bohemians je čeká tvrdý oříšek – vítěz posledního ročníku MOL cupu – Zlín. Poradí si účastník Evropské ligy s druholigovým soupeřem a pokusí se obhájit loňský triumf? "Nechtěli jsme jet ven, protože teď máme díky Evropské lize náročný program. Ale věřím, že to zvládneme. Teď jsme si během repre pauzy odpočinuli a nabrali síly," řekl sportovní manažer zlínského klubu Zdeněk Grygera.

Šestinásobný vítěz poháru – pražská Sparta – přivítá v domácím prostředí ostravský Baník, který zvedl pohár nad hlavu v roce 2005. Vedení letenského týmu prohlásilo, že domácí pohár je pro ně aktuálně nejvyšší prioritou. Potvrdí to proti nováčkovi nejvyšší soutěže? "S Baníkem je to vždy vyhecované derby, takže to bude atraktivní. Navíc nás Baník čeká za tři týdny v lize, dáme si tak dvojutkání," podotkl generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Fotbalisté Olomouce prožívají povedený návrat mezi elitu. V tabulce HET ligy jsou po devíti kolech na skvělém druhém místě, v osmifinále poháru jim los přidělil Jablonec, dvojnásobného vítěze poháru z roku 1998 a 2013.

Kdo se bude radovat z postupu do čtvrtfinále? Odpověď na tuto otázku se dozvíme 25. října. V termínech zápasů ale ještě může dojít k několika změnám.

Los osmifinále MOL Cupu:

Plzeň - Slovácko, Liberec - Karviná, Jihlava - Slavia Praha, Domažlice - Mladá Boleslav, Teplice - Hradec Králové, Vlašim - Zlín, Sparta Praha - Baník Ostrava, Sigma Olomouc - Jablonec.