Předzápasové ohlasy: Vrba střet s Opavou vítá, Žídek chtěl hrát doma

Předzápasové ohlasy: Vrba střet s Opavou vítá, Žídek chtěl hrát doma

Třemi dohrávkami vyvrcholí tento týden 3. kolo MOL Cupu. Přečtěte si předzápasové ohlasy z Písku, Zlína, Ústí, Plzně i Opavy.

FC Písek - FC Fastav Zlín (středa, 16:00)

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Opakuje se loňský rok, kdy jsme první pohárový zápas hráli také v Čechách. Bylo to ještě dál, v Tachově. Teď jedeme do krásného regionu, ve kterém jsou výborní lidé a také fotbalisté. Nad losem nepolemizujeme a těšíme se na soupeře."

Mirek Slepička (ofenzivní hvězda Písku): "Ten zápas je odměna jak pro nás, tak hlavně pro naše fanoušky. Pro lidi je to taková ta třešnička na dortu a pro nás i další výzva. My i proti Zlínu půjdeme s cílem postoupit."

FK Ústí nad Labem - 1.FC Slovácko (středa, 18:00)

Jiří Skála (trenér Ústí): "Je pro nás odměnou zahrát si s ligovým týmem, navíc v domácím prostředí. Rozhodně nás čeká kvalitní soupeř, hru Slovácka vnímám velmi pozitivně. Pro nás ale může být inspirací loňský pohárový zápas s Brnem, kdy jsme doma odehráli výborný první poločas a dostali se do vedení. Potom se ukázala hráčská kvalita a rozdíl mezi první a druhou ligou. Brno pak bylo lepší a vyhrálo. Můžeme se z toho ovšem poučit směrem k dalšímu utkání proti prvoligovému soupeři."

FC Viktoria Plzeň - SFC Opava (čtvrtek, 17:00)

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Jsem rád, že s Opavou ve čtvrtek hrajeme, protože si udržíme zápasovou zátěž. Dostanou příležitost hráči, kteří v ligových a evropských zápasech tolik nehráli. Uvidíme, jak se s tímto zápasem popasují a jestli mi třeba i zamotají hlavu před zápasem se Spartou."

Jan Žídek (kapitán Opavy): "Chtěli jsme hrát doma proti ligovému soupeři. Sice jsme ho dostali, ale bohužel venku. Pojedeme se podívat do krásné arény a věřím, že navážeme na poslední vzájemný zápas. Plzeň na nás bude určitě lépe nachystaná než minule, bát se ale nebudeme. Chceme hrát aktivně jako ve všech zápasech."

Roman Skuhravý (trenér Opavy): "Je to úplně jednoduché. Pro nás je to nejtěžší možná kombinace, kterou jsme mohli dostat. Těšíme se, že si můžeme na krásném stadionu zahrát s naším aktuálně nejlepším týmem. O favoritovi zápasu a motivaci Plzně se vůbec nemusíme bavit."