Baroš se trefil ve svém rodném městě a věří, že se Baník od výsledku odrazí

Baroš se trefil ve svém rodném městě a věří, že se Baník od výsledku odrazí

Baník si ve středu poradil s třetiligovým Valašským Meziříčím a po vítězství v poměru 6:0 si zajistil postup do osmifinále poháru. O jeden gól se postaral i střídající Milan Baroš, který se po zranění dostává zpátky do formy. „Hrálo se mi dobře a výsledek je pro nás důležitý. Podstatné je, že jsme vyhráli,“ radoval se Milan Baroš.

Rodák z Vigantic odehrál v aktuálním ročníku HET ligy šest zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky. V utkání 5. kola tuzemské nejvyšší soutěže s plzeňskou Viktorií si natáhl přitahovač a měsíc byl mimo hru. I proto naskočil do středečního zápasu na hřišti Valašského Meziříčí až na závěrečnou půlhodinu.

„Delší dobu jsem byl zraněný a pomalu se do toho dostávám zpátky. V neděli nás čeká důležité utkání se Zlínem, takže jsme se s trenérem domluvili, že odehraji jen část zápasu,“ prozradil krátce po skončení zápasu, po kterém se svými spoluhráči slavil postup do další fáze domácího poháru.

Ostrava nevstoupila do nové sezony tak, jak by si přála. Po osmi odehraných kolech je s šesti body na patnáctém místě. Bývalý reprezentant ovšem věří, že by se od vysoké pohárové výhry mohli se svými spoluhráči odrazit k lepším výkonům.

„Neměli jsme za sebou úspěšné výsledky, proto jsme se v tomto utkání chtěli ukázat a od výsledku se můžeme odrazit. Výsledek šest nula je pro nás důležitý, ale samozřejmě víme, že jsme hráli proti třetiligovému týmu. I tahle výhra se ale počítá, navíc jsme udrželi i čisté konto. Věřím, že nám to pomůže v další práci,“ přál si druhý nejlepší střelec v historii české fotbalové reprezentace.

Zkušený útočník, který za měsíc oslaví své 36. narozeniny se v rámci 3. kola MOL cupu vrátil na hřiště, které dobře zná. „Zpátky na Valašsku, dlouho jsem tu ale nehrál. Naposledy to bylo snad někdy v žácích. Už to bude dvacet třicet let, bylo to buď v dresu Rožnova, nebo Vigantic,“ zavzpomínal na začátky své hráčské kariéry.


Foto: Baník Ostrava