Chceme napodobit Zlín, řekl Stramaccioni po postupu přes Znojmo

Chceme napodobit Zlín, řekl Stramaccioni po postupu přes Znojmo

Sice nijak nezářili, hlavní cíl v podobě postupu však splnili. Fotbalisté Sparty si proklestili cestu do osmifinále domácího poháru po utrápené výhře 1:0 nad Znojmem, které bylo v první půli několikrát blízko vyrovnání. Hubený náskok však Letenští udrželi až do konce, čímž aspoň na chvíli uklidnili pozici kouče Andrey Stramaccioniho. Co italský lodivod prohlásil po utkání?

O vývoji zápasu: 

"Začátek jsme měli dobrý. Kontrolovali jsme hru, drželi balón a dali rychlý gól. Od úvodu druhé půle jsme se ale ze hry vytráceli. Možná jsme si mysleli, že už je po zápase, jenže ten trvá 90 minut. V závěru nám pak dělal soupeř problémy. Přitom jsme k němu měli respekt a jeho hru pečlivě prostudovali."

O nejlepších hráčích Sparty:

"Dobrý výkon předvedl hlavně Josef Šural. Dokonce byl kapitánem, neboť Tomáš Rosický, David Lafata i Michal Kadlec usedli na marodku. Ale líbil se mi také Václav Kadlec, který se svědomitě vracel do obrany. A samozřejmě Bogdan Vatajelu, který byla za svou snahu odměněn i gólem."

O přístupu k MOL Cupu:

"Bereme ho velmi vážně. Přišli jsme o možnost hrát evropské poháry a MOL Cup je tak pro nás hodně důležitý, protože se z něj dá postoupit přímo do Evropské ligy. Podívejte se, co se povedlo Zlínu. My bychom jej rádi napodobili, takže v MOL Cupu budeme bojovat až do konce."

O zklamání z derby:

"Samozřejmě nebylo snadné se s tím vyrovnat, ale museli jsme to hodit za hlavu a soustředit na český pohár. Hlavním cílem byl postup, což jsme také splnili. Teď už nás ale čeká další těžký zápas, a sice ligový souboj proti Teplicím." 

PODÍVEJTE SE, JAK ZÁPAS HODNOTILI ZNOJEMSKÝ MATÚŠ LACKO SE SPARŤANEM BOGDANEM VATAJELUEM:


VIDEO: AC Sparta Praha, 1.SC Znojmo