Do poháru vstoupí v tomto týdnu Slavia i Sparta

Do poháru vstoupí v tomto týdnu Slavia i Sparta

Dvanácti zápasy odstartuje v tomto týdnu 3. kolo domácího fotbalového poháru MOL Cupu. V úterý jsou na programu dva zápasy, ve středu dalších deset. Do soutěže vstoupí tři z pěti letošních pohárových zástupců ligový mistr Slavia, pražský rival Sparta a Mladá Boleslav. Další dva účastníci Evropské ligy Plzeň a Zlín zasáhnou do MOL Cupu až za dva týdny.

V úterý se nejprve Teplice představí na půdě druholigového Táborska a Bohemians 1905 přivítají další celek z druhé nejvyšší soutěže Vlašim. Zápas v Ďolíčku nabídne zajímavý rodinný souboj: proti kouči Bohemians Martinu Haškovi staršímu a jeho stejnojmennému synovi bude v hostujícím dresu stát další trenérův syn Filip.

"Vlašimi fandím, v týmu hraje můj druhý syn Filip. Jestli postoupíme, tak budu pochopitelně šťastný, na druhou stranu mi bude Vlašimi líto. Pokud ale nepostoupíme, byl bych naštvaný," řekl kouč Hašek, který do Bohemians přišel na jaře právě z Vlašimi.

Slavia v neděli vyhrála ligové derby nad Spartou 2:0 a trenér Jaroslav Šilhavý plánuje v nabitém programu dát ve středečním utkání proti druholigovému Třinci šanci i méně vytíženým hráčům.

"Máme v kádru 22 hráčů plus tři brankáře. Všichni jsou schopni odehrát kvalitní zápas. V poháru určitě nastanou nějaké změny v sestavě," uvedl Šilhavý.

Do MOL Cupu vedle Slavie vstoupí i Mladá Boleslav a Sparta, dva týmy, které vypadly v kvalifikaci Evropské ligy. Letenští po letních změnách prožívají špatný vstup do sezony a po derby jsou v lize až pátí s výraznou bodovou ztrátou. Proto si potřebují aspoň částečně spravit chuť v pohárovém zápase na půdě druholigového Znojma.

"Pro nás je to teď nepříznivé, výsledkově se nám nedaří. Ale musíme zase začít makat, jezdit a vyhrávat. Musíme začít v poháru a pak máme Teplice," řekl letenský obránce Michal Kadlec.

Z ligových celků se ve středu představí také ještě Olomouc, Liberec, Dukla Praha, Jablonec, Jihlava a Karviná. Ostrava ve Valašském Meziříčí nastoupí až za týden a obhájce pohárového triumfu Zlín hraje až za čtrnáct dnů. Program 3. kola pak uzavře souboj Plzně s finalistou uplynulého ročníku druholigovou Opavou.

Program 3. kola:

Úterý 19. září:

16:00 Táborsko - FK Teplice,

18:00 Bohemians Praha 1905 - Vlašim.

Středa 20. září:

16:00 Živanice - Sigma Olomouc, Hodonín - Slovan Liberec, 1. HFK Olomouc - FC Hradec Králové, Domažlice - Dukla Praha,

17:00 FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram, FK Jablonec - Viktoria Žižkov, Vysočina Jihlava - Sokolov, Kroměříž - MFK Karviná,

18:15 Znojmo - Sparta Praha,

18:30 Slavia Praha - Třinec.

Středa 27. září:

16:00 Valašské Meziříčí - Baník Ostrava.

Středa 4. října:

16:00 Písek - Zlín,

18:00 Ústí nad Labem - 1. FC Slovácko.

Čtvrtek 5. října:

17:00 Viktoria Plzeň - Opava.