Plzeň? Nejsilnější soupeř ze všech, říká Zavadil o šlágru 3. kola

Plzeň? Nejsilnější soupeř ze všech, říká Zavadil o šlágru 3. kola

Jedním z nejatraktivnějších duelů minulé pohárové sezony byl střet druholigové Opavy s nabitou Plzní, která ve Slezsku překvapivě padla 2:4 a její pouť MOL Cupem tak skončila již v osmifinále. Letos na sebe oba celky narazí už o kolo dřív a hrát se bude na hřišti Viktorie. Jak se na zápas těší ostřílený záložník hostů Pavel Zavadil?

„Los jsme pozorně sledovali a bohužel na nás připadl ten nejsilnější soupeř ze všech. V první lize jsem se s Plzní utkal několikrát a musím říct, že je to nesmírně kvalitní protivník, který je na tom hodně dobře herně. V minulé sezoně sice Opava dokázala Viktorii vyřadit, jenže to se hrálo doma. Teď to bude v Plzni, co ty naše šance snižuje,“ říká Zavadil směrem k utkání, které se odehraje 5. října v Doosan Areně.

Jasným favoritem budou samozřejmě Západočeši, byť při minulé konfrontaci dostali od Opavy čtyři góly. To je ale ještě vedl Roman Pivarník, jehož letos v létě nahradil navrátilec Pavel Vrba. „Nějaké zkušenosti z toho zápasu kluci sice mají, ten blížící se souboj ale bude úplně jiný. Plzeň si dá na něm hodně záležet už jen proto, že minule s Opavou vypadla. Proto k tomu přistoupí jako k ligovému zápasu. Tím ale neříkám, že jsme předem bez šance. Našemu mužstvu může být zápas s Plzní jenom prospěšný,“ konstatuje hlavní hvězda lídra FN ligy.

Viktoria ale v aktuální sezoně na domácí scéně ještě ani jednou neztratila, což nahání trochu hrůzu. V nejvyšší soutěži je na tom zatím o dost lépe než celky Slavie i Sparty, které přitom v létě získaly slavné zahraniční borce.

„Abych řekl pravdu, výsledky Plzně mě ani nepřekvapují. Už před začátkem sezony jsem jí hodně věřil. Má silný a konsolidovaný kádr, který drží pospolu. Proto do něj vedení nedělá žádné větší zásahy. Spíš jen mužstvo postupnými kroky vhodně doplňuje. Na výběr hráčů tam prostě mají cit. Místo nákladných cizinců se soustředí hlavně na Čechy či Slováky, kteří lépe zapadnou do kabiny. A myslím, že tak je to správně,“ poznamenal Zavadil, jenž v první lize odehrál celkem 216 utkání.

Teď je ale o patro níž, kde má za úkol vrátit Opavany mezi elitu. Po sedmi kolech FN ligy je jeho tým v čele o skóre před Českými Budějovicemi a Hradcem Králové. „Jsme první v tabulce, druhá liga je však hodně vyrovnaná. Každý zápas je tam nesmírně těžký. Vždy se tak musíme dívat jen na nejbližší utkání, navíc na Opavu se chce každý vytáhnout. Proto je třeba pokračovat v tvrdé práci. Jen ta nás může dovést k našemu velkému cíli, který v klubu máme,“ uvedl Zavadil.

Je možné, že jeho vojsko vystřídá za rok v první lize brněnskou Zbrojovku. Tedy klub, kde strávil uplynulých pět let a který se bez něj hodně trápí. Dokonce jako první tým z HET ligy už vypadl z MOL Cupu, kde nestačil na třetiligovou HFK Olomouc. Co tedy Zavadil říká na brněnskou krizi?

„Svůj názor na to mám, ale nechci ho zatím ventilovat ven. Myslím, že tam teď mají hodně práce sami se sebou. Já si jen přeju, ať se kluci výsledkově nakopnou a začne se jim zase dařit. Jak jsem za ty roky poznal klub i město, jsem přesvědčen, že si Zbrojovka zaslouží být někde jinde,“ uzavřel devětatřicetiletý středopolař.