Na koho mohou ve 3. kole narazit Slavia, Sparta či Plzeň?

Na koho mohou ve 3. kole narazit Slavia, Sparta či Plzeň?

Český pohár vstupuje do fáze, v níž se už představí i nejlepší kluby uplynulé ligové sezony včetně úřadujícího vítěze MOL Cupu - Fastavu Zlín. Na koho mohou narazit a jak vypadá konkrétní rozdělení týmů do tří losovacích košů?

K pohárovému losu dojde 30. srpna v Praze na Strahově a v osudí bude hned patnáct mužstev HET ligy. Chybět bude pouze Zbrojovka, která je po porážce 1:2 na půdě HFK Olomouc už ze hry o trofej venku. Tedy ještě dříve, než elitní kluby jako Slavia či Sparta do poháru vůbec vstoupily.

Před samotným losem bude všech 32 týmů v soutěži rozděleno do tří košů. V tom prvním budou všechny prvoligové celky plus Hradec Králové (licenční nasazené kluby), do toho druhého se pak seřadí celky z ligy druhé (licenční nenasazené). Místo v posledním koši potom zastanou všechny kluby z nižších soutěží (nelicenční).

1. koš 2. koš 3. koš
SlaviaOpava   Písek
Plzeň Příbram Živanice
Sparta Vlašim Kroměříž
Boleslav Znojmo Valašské Meziříčí
Teplice Ústí HFK Olomouc 
Zlín Žižkov Hodonín
Dukla Táborsko Domažlice
Jablonec Třinec
Liberec Sokolov
Karviná
Slovácko
Bohemians
Jihlava
Olomouc
Ostrava
Hradec Králové

Samotný akt losování proběhne takto: Nejprve přijdou na řadu kluby ze třetího koše, k nimž bude vylosován někdo z koše prvního. Tím vznikne sedm dvojic, přičemž klub ze třetího koše je vždy domácí. 

Poté zůstane devět celků v koši prvním a druhém. Dále se tedy losuje jeden a jeden z obou košů s tím, že se losem ještě určí domácí tým bez ohledu na soutěž. Tak vznikne zbývajících devět dvojic. Všechno proběhne v přímém přenosu na stanici ČT Sport.

Jakého soupeře byste si tedy pro své oblíbené družstvo přáli právě vy?