Ostrava i dalších šest ligových týmů postoupily do 3. kola poháru

Ostrava i dalších šest ligových týmů postoupily do 3. kola poháru

Aktualizováno - Fotbalisté Baníku Ostrava postoupili do 3. kola MOL Cupu po jasné výhře 5:0 v Hulíně. Pohárové zápasy zvládlo i dalších šest zástupců nejvyšší soutěže Dukla Praha, Jablonec, Karviná, Liberec, Teplice a Slovácko. To však vyřadilo třetiligové Ústí nad Orlicí až po penaltovém rozstřelu.

V prvním poločase se za Baník prosadili Robert Hrubý a Carlos de Azevedo z penalty. Po změně stran brankáře Hulína dvakrát překonal Ondřej Šašinka a jednou jeho bratr Jakub. Ostravský nováček tak navázal na povedený začátek ligové sezony, v níž porazil 3:1 Brno a remizoval 0:0 s mistrovskou Slavií.

Jablonec otočil městské derby se Mšenem a vyhrál 4:1. Divizního nováčka poslal do vedení z penalty Adam Pelta, syn bývalého předsedy FAČR a šéfa Jablonce Miroslava Pelty. Jenže krátce nato dostali domácí červenou kartu a do přestávky otočil skóre dvěma góly Mirzad Mehanovič. V druhém dějství zvýšil Ondřej Mihálik a v závěru Bosňan Mehanovič zkompletoval hattrick.

Teplice v silné sestavě zdolaly Loko Vltavín těsně 3:2. Favorit po gólech Jana Suchana, Martina Filla z penalty a Davida Vaněčka vedl v 47. minutě už o tři branky. Pražané pak duel dvěma slepenými góly zdramatizovali, ale hosté těsný náskok udrželi.

Liberec zvítězil v Dobříši hladce 3:0. V 25. minutě poslal Slovan do vedení Matěj Pulkrab, po přestávce zvýraznili triumf hostů Jiří Kulhánek s Milošem Bosančičem.

Pražská Dukla si po dvou ligových prohrách částečně zvedla sebevědomí a zvítězila 2:0 v Převýšově. V prvním poločase otevřel skóre Jan Holenda, až těsně před koncem přidal pojistku Uroš Duranovič.

Karviná vyhrála na půdě Slavičína rovněž 2:0. O branky se postarali v úvodním poločase Ondřej Lingr a těsně před koncem zápasu Lukáš Duda.

Nejvíc se na postup nadřelo Slovácko. V 19. minutě sice tým z Uherského Hradiště poslal do vedení Jan Juroška, ale Ústí nad Orlicí brzy odpovědělo trefou Jana Součka. Další gól už diváci v druhé půli ani v prodloužení neviděli. Rozstřel vyhráli hosté 5:4, rozhodující penaltu proměnil Juroška.

Postup do další fáze turnaje si zajistili také finalisté uplynulého ročníku MOL Cupu. Opavští se ovšem na vítězství nad Prostějovem nadřeli. Skóre zápasu otevřel ve druhém poločase opavský záložník Jursa, o čtvrt hodiny později ovšem vyrovnal domácí Langer. Slezané nakonec postup urvali v závěru utkání, kdy se trefili Jan Schaffartzik s Michalem Střížem, a Opava zvítězila v poměru 3:1.

Poslední souboj 2. kola domácího poháru se odehraje ve středu, kdy se Jihlava představí na hřišti Vyškova. Obhájce trofeje Zlín, Slavia, Plzeň, Sparta a Mladá Boleslav vstoupí do MOL Cupu až ve třetím kole.