Kabajev byl u všech pěti gólů Bohemians. Jeho pozice bude určitě lepší, prohlásil Hašek

Kabajev byl u všech pěti gólů Bohemians. Jeho pozice bude určitě lepší, prohlásil Hašek

Fotbalisté pražských Bohemians 1905 si v rámci 2. kola MOL Cupu poradili s třetiligovým Benešovem. Velkou zásluhu na vítězství měl devětadvacetiletý Jevgenij Kabajev, který hájí barvy Klokanů druhou sezonu. Ruský útočník zaznamenal hattrick, ke kterému přidal ještě dvě asistence.

Svěřenci trenéra Martina Haška nemuseli k utkání 2. kola MOL Cupu cestovat daleko, neboť jim los přisoudil Benešov. A cíl měli jasný – postoupit přes třetiligového soupeře do dalšího kola. „V pohárových zápasech je nejdůležitější postoupit. My jsme měli cíl postoupit a ten jsme zvládli. Dalším naším cílem bylo vstřelit pokud možno co nejvíc gólů, vstřelili jsme jich pět, což není špatné, ale myslím, že jsme jich mohli a měli vstřelit víc,“ hodnotil Martin Hašek.

Ten mohl být s výkonem svých hráčů a zejména s výkonem ruského útočníka spokojený. Jevgenij Kabajev byl totiž u všech pěti gólů svého týmu. „Vždy, když hráč podá dobrý výkon a vstřelí tři góly, tak je to určitě velké plus. Hlavně díky jeho prvním dvěma gólům jsme šli do bezproblémového průběhu utkání. Jeho pozice bude určitě lepší, než byla před tímto zápasem, ale jestli v dalším zápase nastoupí v základní sestavě, to bych hodně předbíhal,“ chválil svého svěřence sedmačtyřicetiletý trenér, jenž v minulé sezoně vedl druholigovou Vlašim.

Kabajev si svým výkonem hlasitě řekl o místo v základní sestavě. Krátce po začátku druhého poločasu zkompletoval hattrick, ke kterému přidal ještě dvě asistence. „Nebylo to jednoduché utkání, spíše složité. Hráli jsme proti mužstvu z nižší ligy a chtěli se nám vyrovnat. Měli zvýšenou motivaci, protože hrajeme vyšší soutěž. Hráli jsme dobře, vyhráli, dali pět gólů a za to jsem rád,“ říkal krátce po zápase Kabajev.

Fotbalisté z Ďolíčku přišli v zápase o Davida Bartka, který musel nuceně opustit hrací plochu ještě v první půli. „Budeme doufat, že nemá na nártu nic prasklého. Pokud by byl limitován do příštího mistrovského zápasu, který hrajeme v Brně, byla by to pro nás komplikace. Co se týče Rudolfa Reinera, ten dostal ránu do hlavy, ale podle posledních zpráv by měl být v pořádku,“ prozradil Hašek.

Hlavní trenér Bohemians si po zápase stěžoval na tvrdou hru soupeře. „Dostali jsme dost nakopáno. Soupeř hrál z mého pohledu i za rozhodnutého stavu někdy až moc tvrdě. Částečně protože jsme chvílemi hráli pomalu, hloupě a předržovali jsme míč,“ kroutil hlavou bývalý reprezentant.