Sezonu můžeme zachránit ve finále poháru, tvrdí kouč Zlína Páník

Sezonu můžeme zachránit ve finále poháru, tvrdí kouč Zlína Páník

Trenér Zlína Bohumil Páník považuje výsledek středečního finále domácího poháru s druholigovou Opavou za rozhodující měřítko úspěchu nebo neúspěchu v celé sezoně. Jeho svěřenci se po slibných výsledcích v podzimní části ligy propadli do hlubokého herního útlumu. Po ligových nezdarech vsadil Zlín na jedinou kartu, kterou je zisk poháru.

"Tímto zápasem můžeme sezonu aspoň trošku zachránit. A diváka nějakým způsobem přiklonit zpět, aby na podzim přišel a věřil mužstvu, že bude zase předvádět dobré výkony," řekl Páník, kterého v posledním ligovém kole zklamala prohra 0:3 se zachraňující se Jihlavou.

"Naši hráči se musí zamyslet nad svými výkony a vzpamatovat se. Jestli si někdo z nich myslí, že mávnutím kouzelného proutku začnou ve středu hrát, tak to není pravda. Je to o jejich hlavách," poznamenal zlínský kouč.

Poslední porážku Páník považuje za vážné varování. "Aspoň si hráči uvědomí, že nejsme žádným favoritem. Naopak musí sklopit hlavy. Být pokorní a věřit, že jejich výkon bude dobrý. Pokud finálové utkání zvládnou, tak si aspoň trošku napraví reputaci," řekl.

Současné špatné výsledky přičítá také oslabenému hráčskému kádru. V posledních 14 ligových zápasech vstřelil Zlín jen pět gólů. "Rozpadla se nám útočná fáze. Mysleli jsme, že nám alespoň Fantiš pomůže. Ten také tápe. Bez útočníků se hrát ligu nedá. Je to pořád o jednom. Mužstvo nějakým způsobem pracovalo. Nyní se už ani nedostaneme k tomu, abychom dali gól," posteskl si trenér.

Ve středečním olomouckém finále poháru vidí zlínský kouč naději na případný úspěch v tom, že se po po lehčích svalových zraněních vrátí do sestavy Traoré a Matejov. "Jsou to pro nás rozdíloví hráči. Věřím, že se náš výkon jejich příchodem zlepší. Pokud budou v sestavě, tak jiné hráče můžeme posunout na jiné místo. Moc hráčů nemáme. Nevím, jestli bude hrát Štípek, jenž má problémy s bolestmi zad. Budou hrát zdraví a připravení," uvedl Páník.

Proti Jihlavě se po měsíční přestávce zaviněné zraněním objevil ve zlínské sestavě v závěrečné půlhodině útočník Beauguel. "Je to momentálně hráč na dvacet nebo třicet minut. Celý zápas nezvládne. Nemůžeme s ním proto počítat ve finále poháru do základní sestavy," dodal Páník.