Slavia zdolala Karvinou 5:2 a je posledním semifinalistou poháru

Slavia zdolala Karvinou 5:2 a je posledním semifinalistou poháru

Fotbalisté Slavie i v obměněné sestavě přestříleli Karvinou 5:2 a stali se posledními semifinalisty domácího poháru MOL Cupu. Za druhý tým ligové tabulky se ve čtvrtfinále postupně trefili Michal Frydrych, Bosňan Jasmin Ščuk, Turkmén Ruslan Mingazov, Stanislav Tecl a Jan Bořil, hosté se prosadili díky gólu Tomáše Wágnera a vlastní brance Michaela Lüftnera. Ligovému nováčkovi z Karviné nevyšla odveta za sobotní porážku od Slavie 1:2 v nejvyšší soutěži.

Červenobílí postoupili mezi nejlepší čtyři celky poháru poprvé od sezony 2010/11 a doplnili obhájce trofeje Mladou Boleslav, Zlín a druholigovou Opavu. Los semifinále proběhne ve čtvrtek v Praze.

„Myslím, že jsme postoupili zaslouženě, i ve druhém utkání jsme porazili Karvinou, která není pro nikoho lehkým soupeřem,“ řekl novinářům trenér Slavie Jaroslav Šilhavý. „Double? Jsme ve hře, máme to před sebou, takže určitě uděláme maximum pro to, abychom to udělali,“ dodal.

Šilhavý udělal oproti sobotnímu duelu šest změn v základní sestavě. Poprvé v soutěžním zápase dostala šanci zimní posila brankář Kovář a také v karvinském dresu si zachytal náhradní gólman Pindroch.

Hosté začali nebojácně, ale po čtvrthodině přebrala iniciativu Slavia. Ščukova tečovaná střela ještě skončila těsně mimo, ale ve 24. minutě už se pohotově k tyči z odraženého balonu trefil obránce Frydrych. „Ti hráči, kteří tak často nenastupují, ukázali, že jsou také kvalitní. Kvalita hry neutrpěla, naopak to zvládli velmi dobře,“ řekl Šilhavý.

Za deset minut hosté srovnali, když po povedené kombinaci doklepl míč do sítě Wágner, který skóroval i ve víkendovém ligovém duelu. Domácí si ale vzali hned za čtyři minuty vedení zpět. Technickou střelou zpoza vápna se prosadil Ščuk a dal svůj první soutěžní gól za Slavii.

„Cením si ho hodně a snad to není poslední. Bohužel jsem měl čtyři pět měsíců zranění, které je naštěstí za mnou. Teď jsem podruhé hrál od první minuty, tak snad bude zdraví na mé straně a bude se dařit,“ řekl Ščuk.

I po pauze pokračoval ofenzivní fotbal. Po Ščukově kolmici šel Mingazov ve 49. minutě sám na Pindrocha a překonal ho dloubákem. Hned za pět minut ale Karviná snížila, když si Lüftner srazil balon do vlastní sítě.

Slezané pak dvakrát nevyužili šanci na vyrovnání a Pražané je ztrestali dalšími dvěma góly. „Tohle považuji za zlom. Byla to pasáž, kdy jsme herně vypadali slušně, měli jsme nějaké závary. Kdybychom dali na 3:3, mohli jsme utkání zdramatizovat. Jenže jsme dostali čtvrtou branku a ta to zlomila,“ řekl karvinský trenér Jozef Weber.

Nejprve v 63. minutě zblízka dorazil míč do opuštěné branky Tecl a stejně jako Ščuk si připsal první soutěžní trefu za Slavii. Za čtyři minuty pak Bořil zvýšil na 5:2 poté, co Pindroch vyrazil Mingazovův tvrdý pokus.

Karvinští se zlobili, že Mingazov pokračoval v akci, i když jeden z hostujících hráčů kvůli zranění ležel na trávníku. „Je to nesportovní chování, opakované. Jardovi Šilhavému fandím, Slavii mám hrát. Ale tenhle hráč u nás v deseti minutách předvede dva pády nafilmované. Tohle je opakovaný případ, navíc utkání bylo rozhodnuté,“ řekl Weber. „Mingi běžel s míčem na noze, neviděl toho hráče. Kdyby ho viděl, zakopne to pravděpodobně do autu. Navíc pomezní stál vedle mě a říkal, ať hrajeme, že to není vážné zranění,“ uvedl Šilhavý.


Slavia Praha — MFK Karviná 5:2 (2:1)

Branky: 24. Frydrych, 38. Ščuk, 49. Mingazov, 63. Tecl, 67. Bořil - 34. Wágner, 54. vlastní Lüftner.
Rozhodčí: Berka - Pochylý, Polák.
ŽK: Mingazov - Wágner, Budínský.
Diváci: 4438.

Slavia: Kovář - Frydrych, Bílek, Lüftner, Bořil - Ngadeu - Tecl (64. Van Buren), Hušbauer, Ščuk (84. Barák), Mingazov (73. Zmrhal) - Mešanovič. Trenér: Šilhavý.

Karviná: Pindroch - Moravec, Košťál, Jovanovič, Eismann - Šisler (54. Panák), Janečka (69. Hošek) - Budínský, T. Weber, Kalabiška - Wágner (61. Dressler). Trenér: J. Weber.