MOL Cup pokračuje v týdnu dvěma čtvrtfinálovými zápasy!

MOL Cup pokračuje v týdnu dvěma čtvrtfinálovými zápasy!

Domácí pohár MOL Cup pokračuje v tomto týdnu dvěma čtvrtfinálovými zápasy. V úterý přivítají Bohemians 1905 od 20:15 obhájce trofeje Mladou Boleslav a Liberec o den později ve stejném čase hostí Zlín. Už v reprezentační přestávce vybojovala postup do semifinále druholigová Opava, poslední čtvrtfinále mezi Slavií Praha a Karvinou se odehraje příští týden.

"Mladá Boleslav je jeden z nejsilnějších možných soupeřů, nicméně vidím výhodu v domácím prostředí. Máme zkušenosti z podzimního zápasu v lize. Přesvědčili jsme se o tom, že Boleslav je hratelná. V zimní přípravě se nám vzájemný zápas příliš nepovedl. Hrajeme s kandidátem na evropské poháry, ale máme šanci jít za dobrým výsledkem," řekl po losu trenér Bohemians 1905 Miroslav Koubek.

Ani Mladé Boleslavi se momentálně nedaří. Středočeši jsou sice v lize čtvrtí, ale vyhráli jediné z posledních dvanácti kol, když doma porazili Spartu. V pátek proti Jablonci (0:0) se trápili v ofenzivě. "Ve finální fázi nehrajeme podle našich představ. Dostáváme soupeře jen pod malý tlak, potřebujeme se více tlačit do šancí," uvedl kouč Martin Svědík.

Liberec a Zlín se utkaly na úvod ligového jara a na severu Čech se rozešly smírně 0:0, v srpnu vyhráli "Ševci" doma 2:1. Vloni v osmifinále poháru postoupil na penalty Slovan.

Liberec o víkendu po výhře 2:0 nad Karvinou poskočil v lize na jedenácté místo a do zápasu půjde v dobrém rozpoložení. Naopak Zlínu se nedaří. Už osm kol nevyhrál, naposledy doma prohrál s Hradcem Králové 1:3 a klesl na pátou příčku. Přesto stále v lize bojuje o evropské poháry, zatímco pro Liberec je jedinou šancí, jak se do nich kvalifikovat, úspěch v MOL Cupu.

"Vloni jsme vypadli ve čtvrtfinále se Spartou, teď máme doma Zlín, což je samozřejmě výhodnější pozice. První prioritou je pro nás co nejdřív se zachránit v lize a druhou je takový náš sen dostat se do finále poháru," řekl liberecký trenér Jindřich Trpišovský. "Se Zlínem se nám v této sezoně příliš nedařilo, ale pozitivum vidím v tom, že je máme dobře zmapované. Navíc hrajeme doma, venku se nám tolik nedaří," dodal.